Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf redenen waarom we de Samsung Galaxy S6 willen hebben (video)

Bart
  • Op 2 maart 2015

Was nog wel een dingetje hoor, die presentatie van de Samsung Galaxy S6. Ruim vierduizend man, van pers tot relaties van Samsung, bij elkaar gedrukt in een zaaltje. Geloof ons: als je thuis via de livestream zat te kijken was je beter af. Maar, dan heb je wel de hands-on gemist, en dat was tof. Dit zijn de zaken die ons deden watertanden. Of beter: dit zijn de vijf redenen waarom wij de Samsung Galaxy S6 best willen hebben.

1. Fokking vette behuizing

Eindelijk heeft Samsung het patent op goedkope plastic materiaal overboord gegooid. De S6 is gemaakt van metaal en glas. Goed dat hebben we natuurlijk ergens anders in het verleden ook wel eens gezien en is een enorme vingerafdrukmagneet, maar toch is het fijn te zien dat Samsung eindelijk werk heeft gemaakt van het design. Hulde!

 

2. Uitgeklede software

TouchWiz was de afgelopen jaren toch een beetje als de spits van Vitesse: zag er op het eerste gezicht aardig uit, maar bleek traag als dikke stront. Dat zag Samsung gelukkig ook in en daarom is de boel grondig aangepakt. Weg zijn de onduidelijke, nietszeggende icoontjes, daarvoor in de plaatjes zijn overzichtelijke tekstjes gekomen. Ziet er lekker eenvoudig uit en borduurt voort uit de stijl van Lollipop. Design blijft een smaakdingetje, zeker als het gaat om – duur woord – user interface, maar hier zijn we meer dan tevreden mee.

 

3. Oplaadbare batterij

Wat duren sommige dingen toch lang. Dat draadloos opladen bijvoorbeeld, waarom is dat nog steeds geen gemeengoed in de smartphone-branche? We zien het overal genoemd worden, maar wachten nog altijd op een tafel bij de McDonalds waar je telefoon automatisch opgeladen wordt terwijl je een burger naar binnen harkt. Samsung zet in ieder geval een stap in de goede richting, met ingebouwd draadloos opladen op de S6. De batterij heeft daarnaast ook een opfriscursus gehad en zou extra snel opgeladen moeten zijn. Steek je ‘m tien minuten aan de muur, dan zou je vier uur vooruit moeten kunnen. En – altijd fijn zo’n vooralsnog niet te controleren claim – de S6 zou twee keer zo snel opladen als de iPhone 6. Eerst zien, dan geloven boys.

 

http://instagram.com/p/zseYmqKewW/

 

4. Snelle processor

Bij Samsung hebben ze een nieuwe processor: de Exynos-chip. Deze moet de befaamde Snapdragon-processor vervangen. Nu hebben we een broertje dood aan chip-specificaties, maar de demo’s waarin we zien dat apps helemaal geen opstarttijd nodig hebben, zijn toch wel erg tof. Het is natuurlijk een kwestie van evolutie en met alle nieuwe features heb je ook een steeds snellere chip nodig, maar toch: fijn dat Samsung daar zijn best voor doet.

 

5. Camera op speed

Een smartphone met een nieuwe camera. Kan niet heel interessant zijn, zou je zeggen, maar wel als de concurrentie op de hak wordt genomen. Samsung vergeleek tijdens de presentatie de eigen camera met die van de iPhone 6, en daar kwamen ze heel erg goed uit (joh!). Nou nemen we zulk soort ongein graag met een korreltje zout, maar het zag er best indrukwekkend uit. Vooral de opstarttijd van de camera, die constant op de achtergrond aan staat: twee keer op de homeknop drukken en de camera springt aan. Kijk, daar worden wij blij van.

 

Lees ook: Vijf redenen waarom we de Samsung Galaxy S6 NIET willen kopen.

Reacties

  1. Huib

    Maar geen losse batterij en geen ruimte voor een SD kaart. Het is mij nog nooit gelukt een Samsung aan een Mac te hangen, dus de SD kaart was wel de oplossing.

  2. IkBenBrian

    Hmm, even een vraagje. Op de achterkant zit toch Gorilla Glass ? http://youtu.be/12OSBJwogFc?t=6m47s Als we even daar heen gaan, zie je dat Gorilla Glass degelijk buigt, dus dan zou toch ook de achterkant wisselbaar zijn? Of heb ik het helemaal fout?

  3. Guest

    Oplaadbare batterij, ten eerste is het een accu en ten tweede doen alle accu’s dit van o.a. alle telefoons.