Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (78) met Samsung Galaxy S6 Edge

Bart
  • Op 30 maart 2015

Maandagavond, tijd voor een nieuwe Uitbuiken! Met in aflevering 78 een schokkende ontboezeming van Ger, de bespreking van de Samsung Galaxy S6 Edge en het is oorlog mensen. Oorlog in de streamwereld op Twitter. Periscope in de linkerhoek tegen Meerkat aan rechterzijde. Wie wint? En wat WhatsApp gaat doen om een hoop frustratie te voorkomen? Check de video!

Brekend nieuws op deze maandagavond: Ger heeft een nieuwe liefde. Afgelopen week sijpelden de eerste verontrustende berichten al door op de redactie, maar nu komt hij er ook echt openlijk voor uit. Ger heeft zijn iPhone 6 ingewisseld voor een Samsung Galaxy S6 Edge! Waarom? Nou, dat legt-ie haarfijn uit in deze Uitbuiken. Steekwoorden: retesnel & tof design.

Nou blijft dat randje van de Galaxy S6 Edge natuurlijk wel een dingetje. Niet zo groot als bij de Note Edge, waardoor volgens ondergetekende het nut ook nagenoeg nul is. Leuk, zo’n kleurtje als iemand je belt (zie de video voor demonstratie), maar waarom zou je in hemelsnaam vrijwillig de telefoon met het scherm naar beneden leggen? Dat is vragen om krassen natuurlijk.

Naast een bespreking van de S6 Edge komt er ook nog een kleine camera van Samsung langs, die – gevleugelde uitspraak bij Draadbreuk – boordevol specs zit. Schermpje aan de voorkant voor selfies, WiFi, je kunt het zo gek niet bedenken of de Samsung Smart Camera DV180F heeft het. Wat-ie kost? Zo’n 150 dollar, wat met de wisselkoers van tegenwoordig ongeveer hetzelfde is in eurootjes. Maar of je ‘m moet kopen? Dat legt Ger je uit.

Oorlog: Periscope vs Meerkat

Misschien hebben jullie het niet door gehad, maar het is oorlog. Nieuwe videostreamingdiensten (scrabble dat, vrienden) vechten elkaar de tent uit. Was op SXSW Meerkat nog helemaal de hit, nu is daar Periscope. De dienst is van Twitter en dat biedt een hoop voordelen: al was het maar omdat Twitter vrij eenvoudig de populariteit van Meerkat zou kunnen indammen. Maar ook qua features heeft Periscope (voorlopig) wat meer te bieden. Wij zetten ons geld daarom – voorlopig dus – op Periscope.

En oh ja, WhatsApp komt binnenkort met een feature om gesprekken op te slaan via Google Drive. Zo kun je makkelijk een back-up terughalen als je een nieuwe telefoon hebt of als de boel crasht. Dat is goed nieuws, vindt Bart dan. Ger boeit het niet zo…

Tot volgende week!