Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld
Dennis de Vries

1 april. Is er serieus iemand op deze aarde die daar lol aan beleeft? Jazeker, je vindt ze bij bedrijven uit de technologiesector. Daar zijn weer allerlei hilarische acties bekokstoofd, met als hoofdprijs natuurlijk het feit dat een blogger zit te snurken en het voor waar aanneemt.

Bij Draadbreuk beleven we al sinds de basisschool geen lol meer aan 1 april-grappen. De laatste jaren werden we er vooral heel chagrijnig van. Maar daar help je uiteindelijk niemand mee. Vandaar dat we dit jaar – iemand moet het doen – de 1 aprilgrappen op waarde schatten. Wie pakt het goed aan, en wie moet volgend jaar gewoon heel hard zijn muil houden? In willekeurige volgorde:

The fun just never ends. Dus wordt deze post voorzien van updates zolang er in de tech-wereld nog 1 aprilgrappen gemaakt worden.

 

 

YouTube

Zandstorm door je video

Wat moeten ze? Leuk, dat geleuter van die boys van Draadbreuk, maar af en toe praten ze onzin. Oplossing? Muziekfragmentje tussendoor, dan is het prima uit te houden. Hoe? Op YouTube – werkt niet met embedded video’s – op het muzieknootje drukken, te vinden naast de knop ‘later bekijken’.

Is het wat? Van ALLE nummers die je had kiezen, pakken ze bij YouTube Darude – Sandstorm. Helden.
Rapportcijfer 8/10: Danceklassieker, dus goed.

 

 

Microsoft Bing

Bing gebruikt ‘palm search’

Wat moeten ze? Een nieuwe zoek-feature op Microsofts zoekmachine Bing.com. Door je handpalm op het daarvoor aangewezen stuk beeldscherm te plaatsen, kan de website afleiden waar je naar zoekt. Dat werkt via speciale ‘palm vein technology’ die elektrische signalen in je lichaam oppikt, en zo zoekt naar wat jij wilt vinden.

Bing will play into the April Fool's tradition by crea

Is het wat? Geen idee. Als ik naar Bing.com ga zie ik de normale zoekpagina. Is dat soms de grap? Dat er geen 1 aprilgrap is? In dat geval ben ik er met open ogen ingetuind.
Rapportcijfer 6/10: Het is ze toch gelukt. Ondanks mijn goede voornemens heb ik in 2015 een keertje Bing bezocht.

 

 

HTC

RE-sok is HTC’s nieuwste wearable

Wat moeten ze? Wearables draag je om de een of andere reden voornamelijk om je pols maar bij HTC hebben ze er nu eentje voor je voet. De RE-Sok is een slimme sok. Op de enkel zit een klein beeldscherm waarom je sms’jes kunt lezen of waarop je meldingen krijgt over eventuele gaten in het kledingstuk.

htc-re-sok

Is het wat? Vorig jaar kwam HTC op de proppen met een slimme handschoen, dit jaar ligt het er wat dikker bovenop. Maar het idee dat deze slimme sok zijn andere helft kan lokaliseren, zien wij wel zitten. Eindelijk een oplossing voor het feit dat sokken als paar de wasmachine in gaan om er als enkel stuk weer uit te komen.
Rapportcijfer 6/10: Uiteindelijk is de HTC RE-Camera nog altijd een betere HTC-grap.

 

 

Parrot

De vliegende schotel drone

Wat moeten ze? Parrot maakt drones en die vliegen door middel van propellertjes. Maar na twee jaar en acht maanden keihard werken is het Parrot gelukt een drone in de vorm van een vliegende schotel te maken. De Flying Saucer Drone is voorzien van een 4K en 3D camera en reageert op handgebaren voor nauwkeurige besturing.

Is het wat? Ach, we hebben wel eens slechtere vliegende schotel-video’s gezien. Het is geen dijenkletser, maar ook niet heel beroerd ofzo.
Rapportcijfer 6/10: Ze hebben wel netjes de touwtjes weggewerkt in de video. Of zou het ding echt uit zichzelf kunnen vliegen…?

 

 

Miz Mooz

Miz Mooz komt met selfie-schoen

Wat moeten ze? Het meest vervelende van een selfie? Dat je er niet met twee handen op kunt staan. Gelukkig is daar Miz Mooz, een schoenengigant, die met de oplossing komt: de selfie-schoen!

Is het wat? Het probleem en de oplossing zijn zo ridicuul, dat er wel een glimlach bij ons vanaf kon. Want laten we eerlijk zijn: dit idee kan natuurlijk nooit bedacht zijn door een man. Een schoen waar aan de voorkant een sleuf zit en daar steek je je smartphone in. Je hoeft alleen nog maar je been omhoog te gooien, ‘m in de juiste stand houden en flitsen maar!
Rapportcijfer 7/10: Lenige vrouwen altijd +1

 

 
Nog veel meer ongein? Check de volgende pagina’s!

Pagina's: 1 2 3 4 5

Reacties

  1. Kees Verruijt

    Jullie zijn de grollen van iFixit.com vergeten: een Apple Watch teardown – Join us as we discover how this revolutionary device ticks. en een nieuwe Fax hulp methode. Die laatste is wel grappig: Web Version

  2. Sjurm

    Op Youtube staat onderaan de video een optie voor achtergrondmuziek. Wanneer je daar op klikt hoor je enkele seconden uit Darude Sandstorm.

  3. IkBenBrian

    Eigenlijk zie ik die Google Panda echt zitten, maar ik mis de selfie functie.