Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Samsung Galaxy S6 wordt geen groots toestel’ | Stelling

Dennis de Vries

Het startschot is gelost. De eerste geruchten van de Samsung Galaxy S6 doen de ronde. Het duurt nog wel even voor het toestel er komt, als het er al kom, maar we gaan het er de komende tijd ongetwijfeld veel over hebben. Maar zouden we dat wel moeten doen?

De originele Samsung Galaxy S werd nog wel eens oneerbiedig afgedaan als een kopie van de iPhone. Maar het toestel bleek veel meer. Het betekende de aftrap van een specificatierace voor Android toestellen waar alle fabrikanten gedwee achter Samsung aanhobbelden. Dat bleek bij de presentatie van de Galaxy S2, een toestel met groot Super AMOLED+ scherm en een dual-core processor. Bij de Galaxy S3 ging Samsung daar lachend overheen, niet alleen door een quad-core processor te implementeren, maar ook door het kiezeluiterlijk en funties als smart-stay. De Galaxy S4 liet ons voor het eerst kennis maken met een octa-core processor en de S5 voegt daar nog een waterdichte behuizing en hartslagmeter aan toe.

Dus moeten we reikhalzend uitkijken naar de Samsung Galaxy S6. De eerste geruchten doen sinds kort de ronde, terwijl het toestel – mocht hij ooit al komen – waarschijnlijk pas in maart 2015 gepresenteerd zal worden. De eerste berichten spreken van dikke specs, maar…het is moeilijk om daar anno 2014 nog enthousiast van te worden. Samsung is zijn voorsprong op het gebied van ‘dikke specs’ een beetje kwijtgeraakt. Dat kunnen bedrijven als OnePlus, Xiaomi en Honor ook prima. Nu voegt Samsung elke keer een keur aan geinige softwarefuncties aan zijn toestel toe, maar dat was zelden de reden dat we een Galaxy S tof vonden. Dat brengt De Galaxy S-serie in een lastige situatie. Qua specificaties zal het moeilijk worden om indruk te maken, qua software nog veel meer.
 

‘De Samsung Galaxy S6 wordt geen groots toestel

 

 
Daarmee zeg ik niet dat het geen mooi of goed toestel wordt. Daar twijfel ik eigenlijk niet eens aan, Samsung heeft bewezen mooie smartphones te kunnen maken. Maar de impact die Galaxy S-toestellen hadden wordt gewoon veel, veel minder. Wat vind jij? Loopt de Galaxy S-lijn op zijn einde, of gaat Samsung ons positief verbazen? Laat het even weten in de reacties!

Reacties

 1. koentje

  S4 en s5 waren al niet bijzonder en dat gaat de s6 zeker ook niet zijn. Probleem is gwn dat de innovatie in de smartphoneindustrie eruit is. Alles draait op wat er is en er valt niet heel veel nieuws te bedenken behalve stomme dingen als waterdicht en met je ogen knipperen en te scrollen.

  • Dennis de Vries

   Waterdicht. Als ik nou één toevoeging aan recente smartphones níet stom vind, dan is dat het wel.

 2. Eenmothafuckingkaasschaaf

  De Galaxy Note 4 was ook helemaal geen grote verandering ten opzichte van de note 3. Dus ik verwacht ook niet dat de S6 groots word.
  De laatste tijd is het met de meeste merken zo, we zijn gewoon een beetje uit het tijdperk van al die “smartphone innovaties” aan het gaan.
  Als samsung zijn galaxy S lijn updatet, en er niets nieuws aan is dat de gebruikerservaring drastisch zou veranderen, dan raad ik het aan om de S5 voor een lagere prijs te kopen.
  De Galaxy S5 is ook net als de Galaxy Note 3 nog helemaal niet outdated,
  en nog altijd uitstekende telefoons.

  • Smaanske

   Sterker nog, de Galaxy S4 kan nog heel goed mee! Vooral als je hem root, is hij zeker nog het overwegen waard.

 3. Smaanske

  Probeer maar te innoveren in een vastgeroeste industrie. Probeer maar eens iets te doen waar mensen daadwerkelijk op zitten te wachten, iets wat ze nog niet wisten wat handig is. Hiervoor heb je creatieve mensen nodig die niet bang zijn om de plank volledig mis te slaan. Samsung is niet zo’n bedrijf, en speelt veel liever op safe heb ik zo het idee.

  Ik mag het natuurlijk ook mis hebben. Eerlijk, hoop ik zelfs dat ik het mis heb.

  • Dennis de Vries

   Ik wil niet zeggen dat Samsung niet durft te experimenteren. Kijk naar hun smartwatches, hun Gear VR, de Note Edge. Die produceer je niet omdat je verwacht dat er miljoenen van verkocht gaan worden.
   Het is meer dat de Galaxy S-lijn niet geschikt is om mee te experimenteren. We verwachten van de GalaxyS6 een krachtige smartphone in een slanke behuizing, maar hebben daar tegelijkertijd ook wel genoeg van.

  • Smaanske

   Je hebt wel gelijk, had ik niet aan gedacht.

 4. stijn v brummelen

  Ik denk dat ze voor iets groots moeten gaan. Ze zakken in qua sales. Dus Samsung moet wel voor iets groots gaan als ze de sales hoog willen houden. Want ze zakken in. Ik weet niet precies hoe, maar ik gok sws. nieuw design en verbeterd interface. En denk ik iets innoverends. Weet niet wat.

 5. BroodjeKaas

  Deze stelling impliceert dat de voorgangers wel ‘grootse’ toestellen waren, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Zowel de S4 als de S5 waren in geen enkel opzicht groots, behalve wanneer je naar de verkoopcijfers kijkt. Wanneer je de S4 vergelijkt met de HTC One M7 en de LG G2 (of de S5 met de One M8 en G3), dan vind ik het maar een saaie telefoon met een lelijke interface. Ik denk dat de S6 net zo groots wordt.