Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Samsung Galaxy S6 en Microsoft’s Lumia

De wandelgangen met Samsung Galaxy S6 en Microsoft’s Lumia
Dennis de Vries

Het gonst non-stop van de geruchten in de techwereld. Overal lopen ‘insiders’ wazige fotootjes te maken van nog niet aangekondigde apparaten. Zo kregen we deze week de eerste vage berichten over de Samsung Galaxy S6 en zagen we de eerste Lumia waar geen Nokia meer op staat.

LG begint uitrol nieuwe tabletlijn

Ha! Zie je de grap in bovenstaande kop? Die gaat over het feit dat LG – letterlijk – bezig is met de uitrol van tablets. Ze willen namelijk oprolbare beeldschermen gaan inplementeren in tablets, aldus CNet, die met onderzoekers binnen het bedrijf sprak. Volgens insiders moet dat tablets die in een kokertje passen binnen bereik van de normale consument brengen. LG heeft een ‘roll-to-roll’ manier van produceren in gebruik genomen – dat klinkt gewoon grappig in dit geval – en vervangt aluminium draadwerk voor koper want, beter. Voorlopig gebruiken ze flexibele schermen nog even voor hun LG G Flex en hun tv’s.

Waarom is het handig om een tablet op te rollen? Dat lijkt LG zelf ook nog niet te weten. Neemt minder ruimte in? Minder breekbaar? We zullen zien.
 

Nokia nu echt, echt, ECHT verdwenen

Dat is geen schrijffout, vanaf dinsdag staat er Microsoft op Lumia's.

Dat is geen schrijffout, vanaf dinsdag staat er Microsoft op Lumia’s.

We hebben hier al ik weet niet hoevaak geroepen dat er nooit meer Nokia smartphones komen na de overname van de Finse telefoonfabrikant door Microsoft. Maar elke keer werden er weer nieuwe Nokia Lumia’s gepresenteerd. Maar nu is het echt gedaan. Op 11 november heeft Microsoft een bijeenkomst waar ze een smartphone presenteren zonder ook maar ergens de naam ‘Nokia’. De eerste Microsoft-telefoon met Windows Phone. Welke dat is? Het zou zomaar de Lumia (ja, die naam blijft) 535 kunnen zijn waarvan foto’s opdoken op een Chinees sociaal netwerk. Er is ook een boel specs gelekt: 5″ qHD scherm (Met een kleine ‘q’, dus 960 x 540 pixels, 1.2 GHz Snapdragon 200 processor, 1GB RAM, 8GB opslag, 5 MP camera, niet heel spannend allemaal.

Moet ik mijn Sint Maarten-rondje afzeggen om de Microsoft-presentatie te volgen? Als bovenstaand toestel het enige is, zou ik voor het snoep gaan. Maar wie weet welke verrassing er nog is.
 

Tijd voor de Samsung Galaxy S6

Eens kijken. Apple is wel uitgepoept voor dit jaar. De Galaxy Note 4 is ook al te koop. De nieuwe Nexus-lijn is bekend. Dan kunnen we nu beginnen met het hypen van de eerstvolgende grote smartphone-lancering, de Samsung Galaxy S6. Sammobiles zit er bij de Koreanen vuistdiep in, en weet al een aantal specs te melden. Zo hoorden ze een insider over een Quad-HD scherm van nog onbekend formaat. Een 16 of 20 megapixel sensor in de camera. Een 64bit octa-core processor. 32 tot 128GB aan opslag geheugen. Enfin, precies datgene wat je verwacht van een Galaxy S6.
Interessanter, maar ook een stuk vager, is de aanname van Sammobiles dat het toestel een totaal nieuw design krijgt. Dat leiden ze na wat hersengymnastiek af aan het feit dat de codenaam van de Galaxy S6 ‘Project Zero’ is. En iedereen weet dat Project Zero betekent dat er nieuwe…eh…nee, eigenlijk hebben we geen flauw idee. In maart wordt hij waarschijnlijk gepresenteerd, maar voor die tijd gaan we er in deze rubriek nog heel, heel vaak over schrijven.

Wordt hij metaal? Nogmaals, niemand die het weet. We kunnen wel met alle andere sites meedoen en raden: Ja, de Samsung Galaxy S6 wordt van metaal. Ben je nu blij?