Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vijf verschillende iPhone 6 smartphones op een rij

Transparante iPhone 6
Ger
  • Op 5 juni 2014

De iPhone 6 is er nog niet. Dat is voor ons geen nieuws, dat is voor jullie geen nieuws. Feitelijk gezien is dat überhaupt geen nieuws. Toch pennen blogs hele artikelen vol over de nieuwe iPhone 6.

Maar: komt dat apparaat er wel? En: gaat die vermaledijde smartphone ook echt iPhone 6 heten? Wij weten die antwoorden niet en schrijven er dus niet over. Toch circuleren er online allerlei foto’s en mock-ups van dat toestel. Zonder dat hij daadwerkelijk bestaat. Draadbreuk selecteerde vijf verschillende iPhone 6 telefoons.

1. De iPhone 6 met een kromming

Een gebogen scherm op iPhone 6

Een iPhone met kromme rug. Wie wil dat nu niet?

 

Ja, jongens: de LG G Flex is een succes. Volgens LG, dan. En dus moeten ook andere fabrikanten schijnbaar een telefoon met een gebogen display hebben. Ziedaar: de iPhone 6. In diverse bedachte mock-ups zien we conceptversies van  – deze grap hebben we nooit zelf gemaakt, overigens – Apple’s oogappeltje met een holle rug. Het zou de gebruikerservaring van de smartphone enorm verbeteren en bovendien zorgen dat het display optisch groter zou lijken. Zal best, wij vinden het er niet uitzien.

2. Een Apple iPhone 6 met doorzichtig scherm

Transparante iPhone 6

Ja, dit ziet er best leuk uit. Maar de waarheid? Mwoahh…

 

Tegenwoordig kijkt iedereen naar zijn smartphone. onophoudelijk. En dat is levensgevaarlijk en bovendien asociaal, aldus the interwebs. De oplossing: maak een smartphone met een doorzichtig scherm. Zo kun je rustig doortwitteren op straat, zonder dat een Volvo of Alfa Romeo je met 120 kilometer per uur tegen een kerk plet omdat jij toevallig niet uit je doppen kijkt. Een soort van Google Glass dus, maar dan in de vorm van een telefoon. Doorzichtige telefoons zijn trouwens niet nieuw, kijk maar eens naar dit (hele oude) filmpje van Draadbreuk-collega Dennis. Toen nog niet voor Draadbreuk en ietwat slechtere presentatieskills. Ook Sony heeft al een modelletje te pakken.

3. iPhone 6 als ‘phablet’

iPhone 6 groter dan iPhone 5s?

Allevier even lelijk.

 

Een iPhone is vrij klein als je ‘m vergelijkt met de Samsung Galaxy S5’s en de HTC One’s van deze wereld. En dan is het niet gek als er her en der wat geruchten in de wereld komen dat Apple bezig is met een 5,5 inch iPhone 6. Volgens ingewijden komt de nieuwe iPhone 6 er dan ook in meerdere edities: een kleine en een grote. ’t Is ons om het even, de kans dat Tim Cook’s vlaggenschip er als bovenstaande foto eruit gaat zien, achten wij bijzonder klein.

4. De iPhone 6 als Nokia Lumia

Nokia Lumia iPhone 6?

Een verdomd veel op een Lumia geïnspireerde iPhone 6

 

Een iPhone komt eens in het jaar uit. Dan is het voor een website met als titel ‘iPhoneClub’ wel lastig om dagelijks nieuws te brengen. De oplossing: je maakt zelf nieuws. iPhoneclub ontwikkelde met een designertje wat aardige voorbeelden van hoe een iPhone er ook uit zou kunnen zien. En dus kwamen ze op een concepttelefoon die verdomd veel wegheeft van een Nokia Lumia. In een uitgebreide blogpost legt auteur Bastiaan Vroegop uit waarom iPhoneclub voor dit model heeft gekozen.

5. Een Apple iPhone 6 met ‘geen randen’

Bezels iPhone 6

Een iPhone met lekker dunne randen. Vinden wij fijn.

 

Hela, hebben we weer een ideetje gejat van LG? De iPhone 5s heeft al dunne randen, maar dat kan natuurlijk nog stukken smaller. Ziedaar: de iPhone 6. Verreweg de meeste voorbeelden van Apple’s nieuwe smartphone tonen een gadget met opvallend dunne ‘bezels’. LG heeft met de LG G2 (en nu weer de G3) bewezen dat dit erg stijlvol en functioneel kan zijn. Nu maar hopen dat Apple niet net als LG kiest voor een knop op de achterkant…

Tags

Reacties

  1. albertams

    Dan wordt het nummer 5, met “geen randen”

  2. Eenmothafuckingkaasschaaf

    mooi hoe bijna al die concepten terug iOS 6 hebben. ik kies nr5

  3. stijn v brummelen

    De xperia pureness was leuk bedacht. Alleen als de iPhone 6 ook zoiets word, worden de besels heeeeeeel dik voor de accu en hardware haja