Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Vivo X5 Max is de dunste, maar hoe leuk is dat?

Vivo X5 Max is de dunste, maar hoe leuk is dat?
Dennis de Vries

Gooi je Guiness Book of Records maar weer in de kliko, want die is hopeloos verouderd. De dunste smartphone is niet langer de Oppo R5. Die is van zijn troon gestoten door de Vivo X5 Max. Vivo’s nieuwe toestel is slechts 4,75 millimeter dun. Je hebt er niets aan, maar knap is het wel.

De Vivo X5 Max is gisteren gepresenteerd door de Chinese fabrikant. Ondanks zijn krankzinnig platte behuizing is het toestel voorzien van helemaal niet onaardige specs. Denk aan een 5,5 inch Full HD Super AMOLED beeldscherm, octa-core Snapdragon 615 processor met 2GB aan RAM, 16 GB aan opslagruimte en 4G-mogelijkheid. Achterop zit een 13 megapixel camera met een sensor van Sony en voorop zit een 5 megapixel exemplaar. Best ok toch?

Nano-sim of MicroSD?

Interessanter is dat Vivo schijnbaar nog wat ruimte over had. Via een ingenieus laatje kun je zowel een micro-SIM als een nano-SIM tegelijk in het toestel kwijt. Mocht je geen behoefte hebben aan een dual-SIM toestel, maar wel extra geheugen willen, dan kan er in de tray voor de nano-SIM kaart gewoon een MicroSD-kaartje worden gestopt. Die kenden we nog niet. Minstens zo indrukwekkend is het feit dat je gewoon je koptelefoon kunt aansluiten op de telefoon. Dat klinkt als een dooddoener, maar bij telefoons van onder de 5 millimeter sneuvelt de 3,5mm jack vaak. Vivo maakt zich er gelukkig niet zo gemakkelijk van af.

vivo-x5-max-profiel

Kortom, een indrukwekkend staaltje smartphone-bouwen van de Chinezen, er vanuit gaande dat het toestel je broekzak een beetje overleeft. Blijft er één vraag over: hoe zit het met de accu? Daar doet de fabrikant nog geen uitspraken over, en dat belooft weinig goeds. Dit soort extreme platheid moet uit de lengte of breedte komen, ergens moet ruimte bespaard worden. We weten het niet zeker, maar het zou goed kunnen dat er beknibbeld is op de accu.

Niet interessant, of wel?

De Vivo X5 Max zal zeer waarschijnlijk niet in Europa in de verkoop gaan en dat is helemaal niet erg. Jullie zeiden al eerder dat die extreem dunne toestellen niet bijzonder interessant waren. Helemaal mee eens. Maar dat wil niet zeggen dat er aan de Vivo X5 Max helemaal niets interessants is. Want wat als Vivo hetzelfde toestel nou eens een beschaafde 8 millimeter dik zou maken, en ‘m verder helemaal zou vullen met extra batterij? Drie dagen gebruik? Now we’re talking!

Reacties

  1. job

    Altijd als er iemand het dunste toestel heeft gemaakt steekt de camera uit.