Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Slap, sync, jam, dunk, funk met foute Jambanz polsspeaker

Slap, sync, jam, dunk, funk met foute Jambanz polsspeaker
Dennis de Vries

De pols is de place to be. Iedereen die iets wil betekenen in de techwereld, mikt op je pols. Appmakers werken koortsachtig aan aanpassingen voor Android Wear en Apple Watch en hardware-fabrikanten weten niet hoe snel ze een smartband of smartwatch moeten lanceren. En dan is er de Jambanz. Dit is wat je krijgt als je hardware-ontwikkelaars op zaterdagochtend teveel kleurstoffen laat eten.

De Jambanz is een wearable bluetooth speaker voor om je pols. Dat is eigenlijk wel het hele verhaal. Er zit geen enkel voordeel aan het hebben van een speaker om je pols, maar toch is dat wat het is. Het is een bijna fascinerend slecht idee. Maar nog veel fascinerender is de vorm waarin het gegoten is.

Slap, sync, jam is het motto van de speakerwatch. Dat klinkt als een comeback hit van boyband 5ive, maar slaat op het stuk plastic dat om je arm moet. Jambanz brengt de slap wrap terug. Ken je die nog? Mep het rechte bandje op je pols, en het rolt zich er stevig omheen. Daar zit nu dus een speakertje op. Die kun je er uit wippen en in een ander kleur bandje doen als je wilt. Die sync je met je smartphone en daarna jam je er dus op los. Er wordt niet verteld hoe krachtig de speaker is, maar laten gewoon even aannemen dat het niet hoogstaand is. Nergens voor nodig ook, als hij maar hard kan.

jambanz-kleuren

Want alsof het idee van de Jambanz al niet gek genoeg is, is de uitvoering hilarisch over de top. Het idee is waarschijnlijk ontstaan toen er espresso werd geschonken op een schoolreisje. Van de faux-graffiti letters in het logo, de totaal onnodige ‘z’ in de naam tot de kleuren kiwi, mandarijn en drop lijkt het apparaatje op een Telekids-uitzending aan de crack. Om het helemaal af te maken zit er ook een perfecte reclame bij, met hyper muziekje en stuiterende kinderen die op het punt staan je huiskamer te verneuken met Super Soakers omdat iemand Red Bull heeft uitgedeeld.

 

 

Voor $30 kun jij ook slam, dunk en funken met een Jambanz. Ik wil er drie. Zijn er nog Fruitloops?