Help, mijn iPhone heeft waterschade, wat nu?

Help, mijn iPhone heeft waterschade, wat nu?

De zon begint weer te schijnen en buiten zitten is een stuk leuker dan binnen voor je tentamens leren. De festivals zijn weer begonnen en de korte broeken en zonnebrillen zijn de kast weer uit. Lekker genieten van een drankje op het terras of pootje baden in het zwembad, wie vindt het niet heerlijk? Terwijl je lekker aan het genieten bent van je vrije zomerdag gebeurt het, je valt met je iPhone nog in je broekzak in het zwembad.

Waterschade is een veel voorkomend probleem bij telefoons. Toch betekent waterschade niet meteen het einde van je telefoon. De eerste paar minuten zijn cruciaal in het in leven houden van je telefoon. Om ervoor te zorgen dat de duik van jouw iPhone niet betekent dat je telefoon naar de haaien is, zetten onze vrinden van Smartrepair hier wat tips op een rijtje.

Duik je iPhone op

Een vrij logische, maar erg belangrijke handeling is dat je je iPhone zo snel mogelijk droog moet maken. Ligt ie op de bodem van het zwembad? Duik er dan snel achterna, want hoe langer je telefoon op de bodem ligt hoe kleiner de kans dat hij het nog doet wanneer deze weer boven water komt.

Zet het toestel uit

Staat je telefoon nog aan? Zet deze dan zo snel mogelijk uit. De kans dat je iPhone kortsluiting maakt wanneer deze aan staat is groter dan wanneer de telefoon uit staat. Als je iPhone kortsluiting heeft gemaakt en schade aan het moederbord heeft opgelopen is de telefoon vaak total loss. In tegenstelling tot Max Verstappen die ‘gewoon’ een nieuwe auto krijgt om in te racen, mag jij je vakantiegeld gebruiken om je telefoon te vervangen. Zorg er dus voor dat dit niet nodig is en dat je de smartphone snel uitzet – je vakantiegeld kun je wel beter besteden.

 

Droog de telefoon

Droog je telefoon zo snel mogelijk af, zodat de onderdelen niet kunnen gaan slijten of roesten. Kun je de achterkant van je telefoon eraf halen en de batterij er uithalen? Doe dit dan, hoe meer lucht erbij kan, hoe beter je telefoon kan drogen. Ook kun je je simkaart er uithalen om die (hopelijk tijdelijk) in een oude smartphone te stoppen zodat je nog wel kunt WhatsAppen, al gaat dat niet zo snel.

Leg je telefoon ergens te drogen

Heb je silicagel in huis (je weet wel, dat spul in die zakjes die je altijd in je schoenendoos vindt)? Leg dan je toestel in een afgesloten bak of pot vol met silicagel. Heb je thuis geen silicagel? Geen zorgen, (ongekookte!!) rijst werkt ook erg goed om vocht te ontrekken uit je telefoon. Als je je telefoon in de rijst of silicagel hebt liggen laat deze dan minimaal 24 uur drogen, maar het is beter om hem tot wel 3 dagen te laten drogen.

Het moment van de waarheid

Heeft je telefoon een tijd liggen drogen? Dan komt nu het moment van de waarheid: doet je telefoon het nog perfect, is er iets aan kapot of gaat het toestel helemaal niet meer aan? In het eerste geval heb je geluk en hopelijk was dit alles een wijze les voor je zodat je je telefoon volgende week niet weer op hoeft te duiken. Heb je echter niet zo veel geluk en is je iPhone (deels) kapot? Ga dan langs een reparatiecentrum waar ze een waterschade onderzoek kunnen uitvoeren. Smartrepair is zo’n centrum dat smartphone, tablets en laptops repareert. Je wordt snel geholpen, je toestel wordt vaak binnen 30 minuten gemaakt en je krijgt 12 maanden garantie.

Langskomen bij Smartrepair kan in Den Bosch, Nijmegen en Tilburg. Ben je dus bijvoorbeeld opzoek naar een bedrijf voor een iPhone reparatie Nijmegen? Kom dan langs en wij onderzoeken wat er kapot is aan je telefoon. In overleg met je, gaan wij over tot reparatie van je toestel en vaak kun je dezelfde dag weer genieten van je toestel.

Reacties

Nog geen reacties. Waarom begin je de discussie niet?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.