Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (114) met Serious Request, kluchten en Telegram!

’t Wereldje (114) met Serious Request, kluchten en Telegram!
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

3. Steun het goede doel en help Draadbreuk gin-tonics drinken!

 

Draadbreuk gaat naar deze cocktailbar voor Serious Request. Sponsor ze nu!

Draadbreuk gaat naar deze cocktailbar voor Serious Request. Sponsor ze nu!

 

Serious Request is nog niet begonnen, maar wij zijn er alweer helemaal klaar mee. Zodra wij zo’n Giel Beelen zo enorm op zichzelf zien soppen in dat Glazen Huis, lijkt het idee om dat hele Afrika gewoon onder water te laten lopen ineens helemaal niet zo slecht. Maar dat mag je natuurlijk niet zeggen, want alles voor het hogere doel en als je daar tegen bent, ben je zuur. Want het maakt toch niet uit hoe er geld wordt opgehaald, als het maar wordt opgehaald? Toch? TOCH? Nouja, soms krijgen wij toch een beetje het idee dat er misbruik wordt gemaakt van Serious Request. Niet per se door een omroep als 3FM (alhoewel: hoe zit dat met de reclame-inkomsten tijdens zo’n evenement? Zijn die hoger en zo ja, waar gaat dat naartoe?), maar er zijn genoeg bedrijven die een graantje mee willen pikken van de hype.

Neem de overigens ontzettend vriendelijke mensen van Whizpr. Het bedrijf doet de pr van merken als Sony, HTC en Logitech, dus de kans is aanwezig dat je na publicatie van dit stukje ineens een stuk minder producten van die fabrikanten op Draadbreuk tegenkomt. Maar sorry hoor, hier moeten we toch even wat van zeggen. Drie medewerkers van Whizpr gaan om geld op te halen voor Serious Request namelijk meedoen aan de Noordkaap Challenge en laten zich daarvoor sponsoren door onder andere Ultimate Ears, dat wil dat de Whizprtjes de hele reis een luidspreker meezeulen. Blogje erbij en gaan met die banaan. Nouja, dit riekt toch wel een beetje naar lekker op vakantie gaan, tegelijkertijd reclame maken voor jezelf en de merken die je vertegenwoordigt en oja, misschien ook nog een beetje geld ophalen. Wel een tof idee trouwens! Bij Draadbreuk gaan we binnenkort op een warm strand onbehoorlijk veel gin-tonics drinken. We zoeken nog bedrijven die deze barre trip willen sponsoren. Het statiegeld gaat Serious Request, dat beloven we.

 

2. Klucht tussen LG en Samsung ein-de-lijk afgelopen

 

Soms verdienen multinationals een corrigerende dreun

Soms verdienen multinationals een corrigerende dreun

 

Tijd voor nieuws in de categorie ‘o mijn god, is dit nog steeds aan de gang, ik koop echt nooit meer iets van LG of Samsung’. Kennen jullie dat verhaal nog van die LG-medewerker die vorig jaar (!) voor de IFA in een winkel een paar wasmachines van Samsung had gemold? Het blijk dat die zaak pas afgelopen week is opgelost! Oordeel: de rechter (!!) heeft de man vrijgesproken. Goed, het is en blijft natuurlijk een nogal sneue actie van de beste meneer, maar sodeju zeg, twee multinationals die niet besluiten dit als volwassen mensen achter de schermen op te lossen, maar als kinderen hun moeder erbij gaan halen: dat is natuurlijk nog veel sneuer.

De grote vraag: zal Samsung nu boos aan het stampvoeten zijn? Zit daar een CEO pruilend met zijn armen over elkaar achter zijn veel te grote bureau? Krijgt dit nog een vervolg? Gaat Samsung er een civiele zaak van maken of keihard in beroep? Man, ga toch lekker telefoons maken.

 

1. Lachen met de privacy-commissie

 

Grote kans dat deze mannen al weten wat je doet op Telegram

Grote kans dat deze mannen al weten wat je doet op Telegram

 

Ha! Hahaha! Ding dong, techjournalistjes en privacy-voorvechters, zijn jullie er? Weten jullie nog dat toen Facebook Whatsapp overnam, jullie massaal riepen dat iedereen zo snel mogelijk – vrouwen en kinderen eerst – over moest stappen naar de de Russische (lol) dienst Telegram? Want daar gingen ze veul beter om met je privacy. Alsof Zuckerberg anders zelf via jouw Whatsapp oneerbare voorstellen aan je vriendin zou doen. Sodeju, wat een hype werd het: het leek wel alsof mensen zonder smartphone er ineens speciaal een gingen kopen om Whatsapp niet te installeren en Telegram wel. En wij zagen het gebeuren en op een nogal sarcastisch stukje van Ger na lieten we de hype lekker links liggen. Want bij een Russische dienst die lekker veilig is het natuurlijk wachten op nieuws dat een ander beeld schept.

We hebben er even op moeten wachten, maar het hoge woord is eruit: Telegram is zo lek als een mandje. Voor de technische uitleg verwijzen we u graag even door naar de jongens van Tweakers, maar het komt erop neer dat je net zo goed Poetin, Obama en de complete Bilderberg-conferentie je dagboek kunt laten lezen dan dat je Telegram gebruikt. Sterker nog: je kunt beter Whatsapp gebruiken. Overstappen maar!

 

Fotocredits:

Header: Guy Fawkes via photopin (license)
Strand: Playa El Tirano, Isla de Margarita via photopin (license)
Klats: fiasco! via photopin (license)
Anonymous: 2nd Anoniversary 13 via photopin (license)