Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Mashable, Mossberg & Prolost

Draadbreuk verlinkt Mashable, Mossberg & Prolost
Bart
  • Op 22 december 2013

Man, internet is mooi. Eindeloze Youtube-filmpjes van mensen die op hun gezicht vallen en meer lolcats dan je in een mensenleven kunt bekijken. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

Terug naar de tekentafel

The Day Google Had to ‘Start Over’ on Android

The Atlantic

We schrijven het jaar 2007. Microsoft was met Windows Mobile de grote partij in de smartphone-business. Maar bij Google waren ze druk bezig om die hegemonie te doorbreken. Hun mobiele telefoon, met de codenaam ‘Sooner’ kon meer, deed meer, was meer. Maar toen stapte Steve Jobs het podium op en presenteerde de iPhone. Sooner verdween prompt in de prullenbak. Dit artikel van The Atlantic is een publicatie uit het boek van Fred Vogelstein, over de concurrentie tussen Apple en Google. Interessante kost. Dat boek, maar om te beginnen ook het artikel. Het bewijst eens temeer de revolutie die de iPhone teweeg heeft gebracht.

 

“Het gaat goed, dus harder werken”

Samsung: uneasy in the lead

The New York Times

Heerlijk zondagmiddag leesvoer van The New York Times over een van ’s wereld grootste en meest toonaangevende technologiebedrijven: Samsung! Het is een lang verhaal maar schrijver Eric Pfanner doet fijn uit de doeken wat Samsung Samsung maakt en waarom de grote baas zijn werknemers aanspoort beter hun best te doen terwijl het bedrijf honderden miljarden waard is. Over Koreaanse cultuur, familiewaarden en waarom Nokia en Blackberry straks niet meer bestaan maar Samsung sterker dan ooit is.

 

Nog eenmaal De Correspondent over de NSA dan

Hoe je onschuldige smartphone bijna je hele leven doorgeeft aan de geheime dienst

De Correspondent

Overheidsdiensten verzamelen metadata van je smartphone. Dus niet de exacte inhoud van je telefoongesprekjes en inhoud van je mailtjes, maar wel gegevens over wie je wanneer spreekt en waar je dan bent. Onschuldig, vinden overheden. Veel te weinig gegevens om een inbreuk te zijn op je privacy. Om die claim te testen hield ene Ton Siedsma een week lang die metadata bij op zijn smartphone, en gaf die vervolgens aan De Correspondent om te kijken wat ze er uit konden halen. Je voelt ‘m al aankomen: meer dan je zou denken. Veel, veel meer. Tipje van de sluier: als ze het hadden gewild, hadden ze eBay leeg kunnen kopen op kosten van die arme Siedsma. Er is al veel over dit onderwerp geschreven in 2013, maar dankzij dit verhaal komt het allemaal wel heel dichtbij.

 

Einde van een tijdperk

Top Products in Two Decades of Tech Reviews

AllthingsD

Wie de fuck is Walt Mossberg en waarom moeten we zijn lijstje interessant vinden? Omdat hij ruim twee decennia geleden al consumentenelektronica reviewde. Omdat hij talloze tech-gerelateerde columns en verhalen voor The Wall Street Journal produceerde. Omdat hij jaren achtereen als eerste de nieuwste technologieën onder ogen had. Een nestor van de techjournalistiek stopt na 22 jaar met zijn werk voor de Wall Street Journal en sluit af met een overzichtje van de beste gadgets die hij in die tijd heeft getest. Er wordt gelinkt naar de originele reviews; veel Apple, maar ook andere mooie producten die later de wereld zouden veranderen. Oh…en het is MENEER Mossberg voor jou.

 

100 dollar of programmeerlessen?

Homeless ‘Journeyman Hacker’ Launches Eco-Friendly Mobile App

Mashable

Je krijgt nu 100 dollar, of ik geef je de komende tijd programmeerles. Dat was de keuze die de dakloze Leo Grand (foto bovenaan) kreeg voorgelegd van een compleet onbekende op straat in New York. Hij nam de gok, koos voor optie twee. De vreemde bleek een barmhartige computerprogrammeur die Grand een laptop gaf en elke ochtend voor zijn werk wat code leerde. Inmiddels staat Grand’s eerste app in de Apple Appstore en Google Play Store. Trees for cars is een app om carpoolen te stimuleren, volledig bedacht en ontwikkeld door de dakloze Grand. Maar de app is natuurlijk niet het werkelijke verhaal. Het gaat om de programmeur en de dakloze, en hoe ze samen voldoening vinden. Check voor het volledige beeld even de video onder het artikel.

 

Foto’s maken, zo doe je dat

How to Take Good Photos for Under $1,000

Prolost

Stukje service naar de consument toe. Tijdens de feestdagen is ein-de-lijk de hele familie weer bij elkaar en dat wil je natuurlijk vereeuwigen. Hoe maak je nu een knappe foto? Stu Maschwitz heeft een enorme staat van dienst op het gebied van films, animaties en fotografie en hij legt het allemaal even uit in rake taal. Eerste tip: stop die smartphone alsjeblieft weg. Doe verder dit, gebruik dat, handel zus, vergeet zo. Veel duidelijker dan dit zal het niet worden. Fijne feestdagen, en stuur die fantastische familiefoto’s even naar uitbuiken@draadbreuk.nl. We zijn benieuwd.