Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (86) met Playboy en katten op stofzuigers!

’t Wereldje (86) met Playboy en katten op stofzuigers!
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

5. Hoera, Playboy kan ook zonder bloot

 

Wij kijken alleen naar bloot als het kunst betreft. Flinke jetsers trouwens.

Wij kijken alleen naar bloot als het kunst betreft. Flinke jetsers trouwens.

 

In principe is Playboy natuurlijk een prima blad. Diepgaande interviews, verhalen waar gelachen om mag worden, een prima gadget-redactie, een beetje ontspanning, kortom: eigenlijk alles wat een man nodig heeft in het leven. Waarom we bij Draadbreuk dan nog geen abonnementje hebben, vraag je? Nou, van ons hoeft dat bloot allemaal niet. Dat je net een diepgaand vraaggesprek met een talentvolle actrice aan het lezen bent en dat er dan van de andere pagina zo’n navel je aan staat te staren. Overal vrouwenborsten, flamoezen zover het oog strekt. Dat is toch nergens voor nodig? Op diezelfde plaats had wat ons betreft ook een mooi profiel van een opkomende politicus of talentvolle sporter mogen staan! Wij willen diepgang, en daarbij weigeren we vrouwen te behandelen als vlees. Hup, trek ze een jumpsuit aan! Daarom zijn we ongelooflijk blij dat Playboy dat zelf nu ook inziet. Deze week werd de nieuwe app van het blad gelanceerd, Playboy Now genaamd. Zónder nakendheid, met artikelen. Hoe vaak het programmaatje tot nu toe is gedownload? We vermoeden dat wij de enige zijn. En blijven.

 

4. Team GTA kiest zelfde richting als zijn tegenstanders

 

Altijd vervelend wakker worden nadat je voor de rechter gesleept bent

Altijd vervelend wakker worden nadat je voor de rechter gesleept bent

 

Lullig: bedenk je zo’n beetje de meest toffe computergame ooit, zijn er altijd weer mensen die roet in het eten proberen te gooien. In 1997 bracht Sam Houser Grand Theft Auto op de markt en eigenlijk meteen begon het gesteggel. Wansmaak! Agressie! Slecht voorbeeld! Kinderen verpesten! Heel de fatsoenrakkerende wereld viel over Houser en zijn team heen. Vooral jurist Jack Thompson deed er alles aan het spel te verbieden. Wat doe je dan? Doorgaan. Je niks aantrekken van al die heisa, want je weet: mensen zitten op deze game te wachten. Want als de verkoopcijfers iets lieten zien, dan was dat het wel. De eerste computerfreak die niet is opgegroeid met het spel moeten wij nog tegenkomen.

De BBC heeft inmiddels het plan opgevat om het gevecht tussen Houser en Thompson te verfilmen. Geen blockbuster op basis van het spel dus, maar een psychologisch drama van iemand die als Don Quichot een computerspelletje probeert te bevechten en een visionair die ten koste van alles zijn eigen koers aanhoudt. Maar wat wil het geval nu? Rockstar Games, het bedrijf van Houser en uitgever van GTA, heeft de BBC nu voor de rechter gedaagd. Officieel omdat het wil dat trademarks van het bedrijf niet worden misbruikt, maar meestal duiden dat soort rechtszaken er gewoon op dat men niet wil dat de film überhaupt er komt. Wat een sneuheid, kies je met al je ervaring voor dezelfde route die je tegenstanders altijd hebben gekozen.

 

3. Daten met Frans Bauer-fans nu mogelijk met Muziekklik

 

Ontmoet je je date op het Piratenfestival, omdat je zo van smartlappen houd, krijg je dit

Ontmoet je je date op het Piratenfestival, omdat je zo van smartlappen houd, krijg je dit

 

Sjongejonge, dat kroegbezoek is ook niet meer wat het is geweest. Vroeger kwam je het café binnen, zag je een leuke dame zitten, nam je snel twee biertjes om het scherpe randje er af te halen en hup, erop af. En dan klikte het, nam je er nog eentje en met een beetje geluk ging je mee naar huis. Maar tegenwoordig is de kans dat je een vrijgezelle vrouw aan de bar tegenkomt kleiner dan dat je Louis van Gaal correct Engels hoort spreken. Nee, de kroeg is het terrein van stelletjes. De dame zonder vriend zit tegenwoordig thuis op de bank te Tinderen of een andere datingsite onveilig te maken.

Ze schieten ook als paddenstoelen uit de grond, datingsites en –apps. Of je nou hoog- of laagopgeleid bent, al een partner hebt of vooral op zoek bent naar een eenmalig iets: het zou me niet verbazen als er ook al een platform is voor eenogige buschauffeurs met een parkiet op hun hoofd. Toevallig liep ik deze week tegen de website Muziekklik.nl aan, waar je singles in de buurt kunt vinden op basis van hun muzieksmaak. Goed idee? Nee, natuurlijk niet. Ik bedoel: je zou maar stiekem van Nederlandstalige muziek houden. Voor je het weet zit je aan tafel met een vijftigjarige huisvrouw met een Frans Bauer-sjaaltje om haar nek. Of van Insane Clown Posse! Dat je een meisje ontmoet dat de ganse dag met schmink op haar toet loopt! Wat zeg je? Noem je me nu kortzichtig, omdat muziek helemaal niks zegt over wie je bent en hoe je eruit ziet? Inderdaad: zo totaal niet relevant is de muzieksmaak van je toekomstige eega.

 

2. Prachtig: laat je hond foto’s nemen!

 

Lekker hoor, groot op canvas drukken en boven je bed hangen

Lekker hoor, groot op canvas drukken en boven je bed hangen

 

Lieve mensen, zoals Roosbeef ooit zong: “’t is mooi, ’t is klaar, ’t is goed, ’t is gedaan.” De fotografiewereld is door al zijn goede ideeën heen. Dat hadden we natuurlijk al een beetje kunnen zien aankomen toen ongeveer iedere fabrikant de ander probeerde te overtreffen in de grote megapixel-wedloop, maar ergens hadden we de hoop dat er een speler zou opstaan die iets totaal anders zou gaan doen. Iets waar we met z’n allen met open mond naar zouden kijken en denken: potverdorie, waarom is daar niemand eerder op gekomen. Voor het laatste project van Nikon geldt misschien het eerste, maar zeker niet het laatste. Mocht je bij het volgende de drang krijgen om uit het raam te springen, dan snappen we het: wij liggen al beneden.

Nikon heeft een speciale custom-case voor camera’s gemaakt voor… honden. Dit apparaatje bevestig je aan het beest en de hartslagmonitor zorgt ervoor dat er telkens een foto wordt gemaakt als Bella of Rex enthousiast is. Nou, leer ons honden kennen. Dat worden dus kiekjes van de anus van de hond van de buurman, benen waar tegenop wordt gereden en van het prachtige tafereel als Fikkie zijn eigen drol aan het opeten is. Kijk, dat staat nog eens mooi op canvas boven de bank! Wij lopen al de hele dag te kokken op het idee dat dit apparaat ooit eens in productie wordt genomen.

 

1. Week Van Het Huisdier: zet je poes op een robotstofzuiger

 

Ja, katten zijn echt dol op iRobots

Ja, katten zijn echt dol op iRobots

 

Mocht je de afgelopen week je buurvrouw een taart voor haar labrador hebben zien bakken of droeg de Vlaamse reus van je zusje een feestmutsje: dat had een reden. Het is tot maandag De Week Van Het Huisdier. Nee, nu niet in de stress schieten omdat je vergeten bent een bot voor je goudvis te kopen, het blijkt dat Dierendag op 4 oktober ook gewoon doorgaat. De Week Van Het Huisdier is namelijk een wassen (nee, geen natte) neus waar door het hele land slechts achttien instanties aan meedoen. Het evenement wordt georganiseerd door LICG, oftewel het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren en daar hadden ook wij nog nooit van gehoord. Sterker nog, deze hele harige feestweek was waarschijnlijk compleet aan ons voorbij gegaan als we niet een jubelend persbericht van iRobot kregen.

iRobot is de ontwikkelaar van onder andere de Roomba-robotstofzuigers en aangezien daarover schrijven natuurlijk net zo spannend is als op karpers vissen in de Sahara, moet je als pr-bureau iedere gelegenheid aangrijpen om je merk in de belangstelling te zetten. Inderdaad, dan is zelfs De Week Van Het Huisdier een kans. Laten we de mail er even bij pakken:

“Huisdieren. Ze bezorgen je veel liefde en leveren waardevolle momenten op. Helaas brengen ze ook minder leuke dingen met zich mee. De dagelijkse verzorging bijvoorbeeld, die soms even niet uitkomt: ‘O nee, moet ik weer de hond uitlaten, nét nu het met bakken uit de hemel komt.’ En wat dacht je van de kosten voor voer, of de keukenvloer die om de haverklap vol met haren ligt, terwijl je juist wilde beginnen met koken. En zit je eindelijk lekker op de bank met een glas wijn, miauwt de kat om eten. ‘Nu even niet, Poekie.’ Helaas, zij vindt juist van wel…”

Wij waren na het lezen van deze eerste alinea in onze verbeelding al op weg om ons toekomstige huisdier aan een denkbeeldige boom in het bos te binden, maar ho, niet zo snel! Huisdieren zijn volgens het persbericht heel leuk, vooral in combinatie met de iRobot Roomba! Liefst ZES video’s van dieren die op zo’n apparaat rondrijden in de mail bevestigen dat! En verder? Geen enkel nieuws. Niks. Een persbericht met alleen koddige kattenfilmpjes. Wij zijn er nog niet uit: is dit ronduit geniaal of compleet retarted? Laten we het voor het gemak maar even op het laatste houden. Woef!

 

Fotocredits:
Kattenheader: via photopin (license)
Bloot: IMG_4651 A Couple Of MerMaidens via photopin (license)
GTA: Grand Theft Auto IV via photopin (license)
Piraten: P5235384 via photopin (license)
Poepende hond: makes a great desktop; icons to the left via photopin (license)
Sloopkat: Culpability via photopin (license)