Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Drie foeilelijke Sony-gadgets bekeken

Ger
  • Op 5 september 2014

Sony maakt over het algemeen best toffe dingen. Mooie curved televisies en strakke Z3-smartphones en tablets, om maar wat te noemen. Maar toen we tijdens de IFA deze nieuwe producten in handen kregen, moesten we toch even fronsen. Wij presenteren u: drie gare Sony apparaten. 

3. Sony Smartband Talk

Smartband Talk wearable

Dit is een prototype. Geen zorgen. In het echt net zo lelijk.

 

De Sony Smartband Talk is een opvallende smartwatch, met een ‘opvallende’ functie: je kunt er, volgens Sony, uitermate goed tegen praten. De microfoon doet zijn werk uitstekend, dus. Allemaal prima, maar waarom moet daar in hemelsnaam zo’n lelijk design tegenover staan? Deze vrij compacte Smartband Talk is van heel vies rubber. Doe je deze watch om je arm, gegarandeerd zit er aan het einde van de dag een smerige zweetplek om je pols. Komt nog eens bij dat de Smartband Talk een e-ink scherm heeft. Een logische zet. Het zorgt er weliswaar voor dat het scherm altijd af te lezen is en heel weinig stroom verbruikt. Dat hij evengoed bij normaal gebruik elke drie dagen aan de lader moet, valt dan weer vies tegen.
De SmartBand beschikt verder over een ingebouwde accelerometer en is waterdicht. Het model is verkrijgbaar in zwart en wit.

2. Sony Smartwatch 3

Smartwatch 3 Sony

13-in-een-dozijn smartwatch.

 

Sony zet, net als de rest van de wereld, sterk in op de wearables. Helaas lijken ze met de Smartwatch 3 niet direct de spijker op z’n kop te slaan en dat komt vooral doordat de gadget op geen enkele wijze imponeert. De smartwatch 3 draait op Android Wear. Net als alle anderen. De Smartwatch 3 heeft een vrij matig design. Net als alle anderen. De Smartwatch 3 heeft GPS. Net als … Juist. Het enige bijzondere aan de Smartwatch 3 is het feit dat ‘ie 4GB intern geheugen heeft. Daardoor kun je tijdens het sporten gewoon een robbertje muziek luisteren en ben je niet gedwongen om een smartphone in de binnenzak mee te nemen.

De SmartWatch 3 is waterdicht en komt in de kleuren zwart en limoen. Na de lancering zullen roze en witte polsbanden verkrijgbaar zijn.

1. Sony Xperia E3

Xperia E3 van Sony

Welkom in 2005.

 

Van deze smartphone van Sony begrijpen we eigenlijk geen ene hol. Waarom niet? Het design stamt echt uit de oertijd. Zonder overdreven flauw te doen, lijkt de Xperia E3 zomaar uit 2008 te komen. Hele dikke randen, een goedkoop ogende behuizing. Er is werkelijk niets om van te houden. Toegegeven, met 169 euro is het een lekker cheap ding, waar je specstechnisch nog best wat voor krijgt (4G, 1.2 Ghz quad-core processor, 2330 mAh accu) maar met zoiets wil je echt niet mee op het schoolplein gezien worden. Met een Alcatel loop je nog minder voor lul.

De Sony Xperia E3 is vanaf de herfst beschikbaar en komt in de kleuren lime, koper, wit en zwart.