Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (14) met Samsung ATIV One 5, Apple SmartWatch en de Xbox One

Bart
  • Op 16 december 2013

Dennis is absent, dus maakt Bart vandaag zijn debuut in Uitbuiken (ok, niet helemaal…) Hij valt met zijn neus in de boter, want er staat een groot, glimmend apparaat op tafel. Daarnaast bespreken we het laatste nieuwtje rondom de Smartwatch van Apple en waarschuwen we je voor bizarre zaken bij Facebook. Dit en meer in Uitbuiken!

  • Gadget van de week: de Samsung ATIV One 5 Style. Een computer met alle hardware verwerkt achter een 21,5 inch scherm. Hmmmm… waar hebben we dat eerder gezien? Eerlijk is eerlijk, het ding ziet er gelikt uit. Maar zijn de prestaties ook goed? En wat moet ie kosten?
  • In het korte nieuws gaat het over de fysieke knoppen op Windows Phone-toestellen. Op het gezaghebbende Twitteraccount @EVLeaks kwam een foto voorbij die daar naar hint. En dat is goed nieuws, want fysieke knoppen nemen gruwelijk veel onnodig ruimte in beslag. Vinden ze bij Microsoft, dan.
  • Ook behoorlijk freaky nieuws, want bij Slate vonden ze uit dat Facebook zelfs berichten leest die je NIET plaatst. Heb je een bericht getikt, maar denk je op het laatste moment ‘meh…‘ en druk je op delete? Zelfs dan weet Facebook wat er stond. Volgens het artikel op Slate analyseert Facebook deze gegevens om de site aantrekkelijker te maken, zodat je de volgende keer wel je keutel op de site zet. Sneaky…
  • We hebben het ook nog even over de smartwatch van Apple, want die zou volgens de berichten in oktober 2014 komen. Met de mogelijkheid om ‘m draadloos op te laden. En dat zou i-dee-aal zijn. We duiden nog even de nieuwe instellingen van Gmail en bespreken de komst van de Xbox One. Of beter: de mogelijkheden om de gloednieuwe console van Microsoft in het buitenland op te pikken.
  • De stelling ging over de openheid van Android en de gevaren daarvan. Vorige week bespraken we al de zaklamp-app die je locatiegegevens schaamteloos doorverkocht aan derden. Wat voor een gevolgen zou dit kunnen hebben? En gaat het nog een keer gruwelijk mis dankzij het open karakter van Android? Jullie deden je zegje, wij lepelden het op.
  • Opmerkingen? Vragen? Iets tofs gevonden op het web? Iets anders op je lever? Laat het lekker in de comments achter, of mail even naar uitbuiken@draadbreuk.nl

Reacties

  1. Jack Decker

    het is te snel voorbij!