Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (2) met iOS 7, Blackberry en géén GTA V

Dennis de Vries

Maandagavond, 19:00 uur, vaste prik. Als de piepers en de andijvie achter de kiezen is, schuift Draadbreuk aan om het tech-nieuws van de afgelopen week te bespreken. Aan de keurig afgeruimde eettafel passeren de belangrijkste items de revue. Dit is ‘Uitbuiken‘!

 

 • Vorige week stond vooral Dennis te stuiteren omdat GTA V bijna uit was. Hij kon niet wachten om te spelen, maar hij had zijn agenda beter in de gaten moeten houden. Een midweekje er even helemaal tussenuit is natuurlijk heerlijk, maar daardoor mistte hij de eerste verkoopdagen. “Geen probleem” dacht hij. “Dan haal ik ‘m dit weekend wel op”. Twaalf steden, dertien winkelketens verder is hij ook die illusie armer. Weet iemand nog een winkel in de randstad waar GTA V nog niet uitverkocht is?
 • Weet iemand nog een winkel in de randstad waar GTA V nog niet uitverkocht is?

 • Ger vermaakte zich ondertussen met iOS 7 op zijn door het leven getekende iPhone. Sinds 18 september kun je dat downloaden voor de iPhone 4 en nieuwere apparaten. Een compleet nieuw uiterlijk, met enkele bijzonder lelijke icoontjes, en nieuwe menu’s die zo van een Android-telefoon lijken te komen. Is Apple zijn rol als trendsetter een beetje kwijt aan het raken?
 • Ook ditmaal is er kort nieuws. Zo is er de eerste Emmy award voor een tv-serie die niet op tv te zien is en kun je met een beetje handenarbeid de vingerafdrukscanner van de iPhone 5S om de tuin leiden. Ook presenteert Microsoft later vandaag, wat eigenlijk eerder vandaag is, nieuwe Surface tablets. En Samsung mikt op koters, met hun ‘Kids’ versie van de Galaxy Tab 3.
 • Weet je wat ons leuk lijkt? Een stukje Q&A in Uitbuiken. Vraag en antwoord. Vraag ons wat je wilt (bij voorkeur) tech-gerelateerd, dan geven wij antwoord, semi-live voor de camera. Ook een Q waar je een A op nodig hebt? Laat ‘m achter in de reacties hier onder, of mail even naar: uitbuiken@draadbreuk.nl. En vergeet niet om ons ook even te volgen op Twitter, te liken op Facebook, te kringen in Google+ (haha, tuurlijk niet) en om je te abonneren op YouTube. Weet je zeker dat je op de hoogte blijft.

Tot volgende week!

Reacties

 1. thijsoost

  De nieuwe versie van iOS is net uit en Android 4.4 KitKat komt er ook al weer aan. Zijn er nog functies die jullie in Google’s besturingssyteem willen zien?

  • Kees

   Ik zou wel gestures in de tabletversie van android willen zien!

  • thijsoost

   Dat lijkt mij ook wel een mooie functie! Is al wel mogelijk met een aantal applicaties, maar die vereisen root.

  • Kees

   Ja klopt ik gebruik de app GMD Gesture Control op mijn Paranoid Android custom rom.

  • thijsoost

   Ik toevallig ook.

 2. Luc Hijdra

  Hey Jongens! R.i.p. blackberry 🙁 Ik ben nog steeds trotse eigenaar van de playbook haha, dikke faal, maar er zijn zoveel updates gehad dat je niet meer afhankelijk bent van je vercrackte blackberry, gebruik het nu alleen maar voor youtube internetten muziek (2 erg goede speakers op de tablet) wat wel grappig is, is dat de 64 gb versie nog maar 200 euro kost, prima multimedia device dus!

  • Kees

   Een paar tientjes meer en je hebt de nieuwe Nexus 7 32gb, dus dat zou niet zo’n slimme investering zijn 😉