Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk verlinkt Gizmodo, John Oliver & TheNextWeb

Draadbreuk verlinkt Gizmodo, John Oliver & TheNextWeb
Dennis de Vries

Man, wat houden we toch van internet. Video’s van katten op roomba’s en meer duckfaces dan de mensheid ooit heeft geproduceerd. Maar er wordt ook regelmatig iets zinnigs gezegd door intelligente mensen. Bijvoorbeeld over tech. Wij doen ons best om bij te blijven, zodat we ook af en toe iets zinnigs te zeggen hebben. Maar in plaats van de beste artikelen te herkauwen in een eigen nieuwsberichtje, verlinken we ze gewoon. Dit zijn de artikelen waar Draadbreuk iets van opgestoken heeft.

 

 

Voor je weer blind op ‘akkoord’ drukt

What App Permissions Mean in Plain English

Gizmodo

Als je al iets simpels als een zaklamp-app installeert op je smartphone, dan moet je maar toestaan dat de software van alles doet op je telefoon. Een beetje app wil de camera, netwerktoegang en accounts op je telefoon gebruiken. Vaak nog meer. Laten we eerlijk zijn, dat is zo’n schermpje dat je gedachteloos doorklikt. Zeker voor Android-gebruikers is het slikken of stikken. Maar wat slik je dan precies? Gizmodo legt het uit in klare taal. Engels weliswaar, maar ik neem aan dat jullie daar geen probleem mee hebben.

 

 

Werd alles maar zo uitgelegd

Last Week Tonight with John Oliver (HBO): Net Neutrality

Last Week Tonight
De term ‘netneutraliteit’ zegt je misschien wel iets. Een tijdje geleden was het in Nederland veel in het nieuws tot het in de wet gegarandeerd werd. Wat het is? Geen idee. De vele nieuwsberichten die er over geschreven werden waren nogal…ehm…saai. In de VS is net neutraliteit op dit moment een heet hangijzer. Hoe leg je dan uit wat er aan de hand is zonder je publiek in een diepe slaap te wiegen? Zo. John Oliver legt op briljante en hilarische wijze goed uit wat net neutraliteit is. Kijken!

 

 

Haten op Glassholes: we zijn niet de enigen

Nobody Goes to Art School to Make Money, so Fuck Off

Omer Shapira
Als je vroeger op de kunstacademie zat, dan groeide je op met het idee dat ruimtelijke installaties van kipfilet, borduurgaren en bordkarton een belangrijke reactie konden zijn op wat er dan ook in de maatschappij mis was. Tegenwoordig ben je pas kunstig bezig als je een Oculus Rift en Playstation Move hackt. Het levert projecten op die niet perse over een paar jaar in onze huiskamer hoeven te liggen, maar wel die de grenzen verkennen van wat mogelijk is met hedendaagse technologie. Omer Shapira is zo’n kunstig tech-type die laatst zijn werk toonde op een beurs. Shapira is allergisch voor de vraag “hoe denk je er geld mee te verdienen”, maar gek genoeg zijn het altijd dezelfde types die dat vragen: Glassholes. Nu zijn we altijd in voor een potje Google Glass-haat en dit is het meest uitgebreide dat je deze week zult lezen. Het resulteerde zelfs in een stuk code die het mogelijk maakt Google Glass te detecteren en van je wifi-netwerk te verbannen. We zeggen niet dat het goed is maar…nee, wacht. Dat doen we wel. Klasse dit.

 

 

Wat vinden de devs?

Here’s what developers think about Apple’s new Swift programming language

TheNExtWeb
Vorige week hield Apple zijn WWDC ontwikkellaarscongres. Daar kondigden ze onder luid applaus iOS 8 en Mac OSX Yosemite aan. Waar we het verder niet over gehad hebben, maar wat minstens zo’n grote ‘woooaaah’ uit het publiek kreeg, is Swift. Apple heeft een nieuwe programmeertaal gelanceerd die het gemakkelijker moet maken voor app-ontwikkelaars om spullen te maken. Volgens Apple is dat nogal een big deal en kunnen hierdoor apps beter samenwerken tussen Mac’s en i-devices. Klinkt prima, maar wij hebben er de ballen verstand van. Wat vinden app-ontwikkelaars er van? “At first glance this looks like innovation for the sake of innovation.”

 

 

Ruim 22 jaar lang iemand met ruggengraat en al onthoofden

Mortal Kombat: Violent game that changed video games industry

BBC
Wie is er niet groot mee geworden? Eén tegen één. Button-bashen tot je het bevredigende ‘Finish Him’ in beeld zag. Scorpion een teleport punch laten doen tot aan de ‘Fatality’. En altijd die n00b in de kamer die perse liever met Goro dan met Sub-Zero wil spelen, omdat die eerste er groter uit ziet. Mortal Kombat komt dit jaar met een nieuwe versie op next-gen consoles. Voor BBC een mooie gelegenheid om terug te kijken op de eerste versie uit 1992, en alle verontwaardiging die het gewelddadige spel met zich meebracht