Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken (4) met Lytro camera, geen Archos Gamepad en benchmarks

Dennis de Vries

Elke maandagavond, vaste prik…tenzij ons internet loopt te falen natuurlijk. Ger en Dennis nemen de laatste ontwikkelingen in de wondere wereld van de tech even met je door. Nieuwe gadgets van wat minder grote fabrikanten, het slechtste persbericht ooit en ‘de stelling’. Dus laat je ontbijtje staan, schuif gezellig aan voor ‘Uitbuiken’.

 

  • Draadbreuk kwam naar je toe deze zomer. Of in ieder geval: vorige week. Toen reisden we het land door voor lanceringen, bijeenkomsten en beurzen. Zoals Presszone. Zie het een beetje als een IFA, maar dan heel klein. En ook de fabrikanten die er zijn, zijn niet bepaald grote namen. Maar dat maakt het juist interessant, dan zie je nog eens wat anders. Zo had Ger zijn eerste aanvaring met een 3d-printer, checkte hij de Lytro lichtveldcamera waarmee je achter foto’s kunt scherpstellen en kregen ze bij Archos geen game-tablet te zien. Hmmm…interessant.
  • Kort nieuws komt ditmaal gewoon onze mailbox binnen. Zo is er iets met Norton en Symantec en virussen en weten wij weel. Waarom we daar melding van maken? Welnu, wij maken ons regelmatig schuldig aan slechte woordgrappen, maar het persbericht dat dit nieuws moet melden gaat zelfs ons te ver. Verder kijken we deze week uit naar de Samsung Galaxy Round en vindt Dennis weer een excuus om het even over GTA V te hebben. Vermoeiende vent is het ook.
  • Een dopingschandaal in de smartphonewereld! Onder andere Samsung, HTC en Asus maken zich schuldig aan het opvoeren van hun processor, puur en alleen voor hogere scores in benchmark-programma’s. In het dagelijks leven neemt de processor weer netjes gas terug.Dat maakt benchmark-resultaten die je vaak lees in reviews vrij zinloos. Maar zijn die benchmarks sowieso niet onzinnig? Daar ging de stelling van afgelopen vrijdag over. Komende week, een nieuwe stelling!

Tot volgende week!