Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Uitbuiken! (81) met Star Wars en Nikon Coolpix L840

Paul Gersen

Het is kneiterlekker weer buiten, maar dat weerhoudt Ger en Paul en natuurlijk niet van de studio in te kruipen. Want er is natuurlijk genoeg te bespreken, deze maandag. Vorige week kwam namelijk de nieuwe trailer voor Star Wars: The Force Awakens uit. Daarbij had Ger nog een bridge-camera ter recensie gekregen en speelde hij met een computermonitor. Een bomvolle aflevering dus, dit is de 81ste aflevering van Uitbuiken!

Lekker superzoomen voor weinig

Bridge-camera’s, daar houden we van. Je wilt namelijk niet altijd zeulen met zo’n grote spiegelreflexcamera en goedkope compactcamera’s hoeven we niet, want we hebben tegenwoordig een smartphone die die rol gemakkelijk kan vervullen. Nikon zond ons de Nikon Coolpix L840 toe, een erg betaalbare bridge-camera met een, ahum, premium look. Inderdaad, hij heeft een stevige body en een zoom waar je u tegen zegt. En toch heeft Ger een en ander aan te merken. Paul luistert gedwee.

Joepie, een monitor met slecht geluid

Ger kreeg ook een Philips-monitor thuis. Heel speciaal enzo, want er zit een luidspreker in de voet gebouwd en daar hadden we juist behoefte aan. Toch? Nouja, dan moet je er natuurlijk wel voor zorgen dat de sound een beetje oké is en daar gaat Philips bij dit exemplaar faliekant de mist in. Kaasje voor je favoriete presentatoren.

Star Wars: The Force Awakens wordt tof. Of niet.

Ger heeft het niet zo op Star Wars. Hij vind het maar sprookjes voor nog niet volwassen mannen. Nu is Paul misschien ook geen groot fan, maar hij heeft wel alle delen gezien en wil zijn collega toch even uitleggen wat de impact van de filmreeks is. Lichtzwaarden galore!

Dit en meer in een nieuwe aflevering van Uitbuiken. Volgende week weer een kersverse nieuwe!