Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Smart ring van Kickstarter ‘slechtste product ooit’

Smart ring van Kickstarter ‘slechtste product ooit’
Dennis de Vries

Kickstarter laat ons regelmatig kennis maken met een compleet nieuwe dimensie aan handige gadgets. En omdat het Kickstarter betreft, maken die spullen ook nog een kans om daadwerkelijk geproduceerd te worden. Neem bijvoorbeeld deze ‘smart’ ring, waarmee je jouw telefoon kunt bedienen met je vinger, zonder het toestel uit je zak te halen. Slechts $269! Koopje! Toch?

De ‘smart’ ring, die overigens gewoon Ring heet, is wearable die eens niet om je pols zit. Het sieraad staat via Bluetooth in verbinding met de telefoon in je broekzak. Zodra je de ring activeert met het knopje aan de zijkant, kun je in de lucht commando’s schrijven om je smartphone te bedienen. ‘Shortcut everything’ volgens de maker Logbar. In de video op de Kickstarter-pagina wordt het allemaal uit de doeken gedaan. Het lijkt briljant te werken en backers van het project gooiden massaal de benodigde $269 hun kant op. Een slimme ring, de toekomst is hier. Het leek bijna te mooi om waar te zijn.

Te mooi om waar te zijn

Neem van Draadbreuk aan: als iets op internet te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het in bijna alle gevallen ook simpelweg niet waar. Dat gaat ook op voor de Ring. De wearable is gemaakt, en zelfs verzonden. Maar het resultaat lijkt in niets op wat de makers voorstelden. Het is een monsterlijk stuk metaal om je wijsvinger. Vervelender is dat het helemaal niet doet wat het moet doen. Uit onderstaande videoreview van Snazzy Labs blijkt dat bewegingen slechts heel af en toe herkend worden, en alleen kunnen worden geregistreerd als je de bijbehorende app op je telefoon actief hebt. Het gevolg: een werkelijk kansloos product dat nooit gemaakt had mogen worden. Als je $269 door de plee had gespoeld, had je er nog meer lol aan gehad.
 

Video: ‘Worst product ever made’


 
Wat hebben we nou geleerd? Niet elke wearable is tof, reclames zijn niet te vertrouwen en niet elk succesvol Kickstarter-project is ook echt een succes. Wees voorzichtig wat je backt.

Reacties

  1. Sjurm

    Hahaha wat een belachelijk lelijk ding. En dan werkt hij ook nog eens totaal niet. Vooral achterlijk dat je eerst de app moet openen. Dan heb je er ook nog 0,0% aan.
    Dit hadden ze echt nooit mogen uitgeven, gewoon iedereen geld terug.