Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘De Moto 360 maakt Android Wear interessant’

‘De Moto 360 maakt Android Wear interessant’
Dennis de Vries

‘Op Android Wear moeten we nog zo’n twee jaar wachten’, zo luidde de stelling van vorige week. Niet meer, niet minder, maar precies ‘zo’n twee jaar’. Dan hebben ontwikkelaars toffe apps kunnen bedenken en maken, waardoor een smartwatch daadwerkelijk nuttig wordt. Maar wat jullie betreft is Android Wear nu al de moeite waard. De reden is niet de software zelf, maar de Moto 360.

Android Wear moet ons allemaal aan de wearable krijgen. Een speciaal besturingssysteem van Google, ontwikkeld voor smartwatches. Maar al tijdens de grootste presentatie op ontwikkelaarscongres Google I/O waren wij niet onder de indruk. Een pushmelding hier, een Google Now vraagje daar. Maar dan om je pols. Zonder apps wordt het nooit wat, en die apps maken kost tijd. Zo’n twee jaar gokten wij vorige week.

Uitslag: verdeelde meningen over Android Wear

>> Bekijk de originele stelling: ‘Op Android Wear moeten we nog zo’n twee jaar wachten

Jullie zijn daar over verdeeld. Natuurlijk zijn er mensen die het niet zien zitten. Zoals Albertams, die zegt: “Onding een smartwatch, je draagt zo’n ding als je geen klasse hebt!” Ongetwijfeld doelt hij daarmee vooral op het uiterlijk van de huidige generatie smartwatches; over het algemeen een kleine smartphone met een rubbertje om je pols gebonden. Ook banaantjebanaan ziet het niet zitten, maar dan wel voornamelijk vanwege de functies: “Ik zou niet weten wat ik er aan heb.” Mocht het er ooit van kopen, dan trekt hij de knip wel voor de iWatch. “Ik weet zeker dat Apple er wel een handige en coole smartwatch van maakt.” We zullen zien.

Toch zijn de haters in de minderheid. Het scheelt niet veel, maar de het aandeel stemmen van mensen die de kat even uit de boom kijken is nét iets groter. Broodjekaas bijvoorbeeld. Hij kan prima zijn smartphone even uit zijn zak halen als er een melding is. “Daarnaast is de Nederlandse functionaliteit van Google Now ook behoorlijk beperkt”, merkt hij terecht op. Iets waar LG met zijn G Watch momenteel ook tegenaan loopt. Maar dat zal over een jaar of twee toch wel verholpen zijn?

Die Moto 360? Lekkah!

Maar het grootste deel van de reaguurders is wél enthousiast over wat Android Wear te bieden heeft. Een kleine meerderheid stemt voor ‘laat maar komen!’. Niet omdat ze overtuigd zijn door het nut van notificaties op je pols, maar vooral om de Moto 360. Motorola heeft met zijn bijna ronde beeldscherm een schot in de roos en in de reacties kwijlt met over het apparaat. “Moto360 zou ik alleen al kopen om de ronde vorm”, zegt Zeepboom. Of “Tot nu toe van alle smartwatches zou ik de Moto 360 aanraden. puur om het design”. Was getekend, Fantechboy. Met zo’n naam gaan wij niet in discussie. Laat Android Wear maar komen dan. Zolang het maar op de Moto 360 zit.