Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Phorce Pro promoveert tas tot tech

Bart
  • Op 9 oktober 2014

Je gaat op zoek nieuwe gadgets en ineens sta je met droge ogen een tas te bespreken voor de camera. Het gebeurt gewoon op tech-beurs Presszone. Maar de mensen van Phorce, een Nederlandse startup, hebben de simpele draagzak volgestopt met technologie. Deze tas laadt je laptop op, poetst je tablet en slaat alarm als je ‘m ergens vergeet.

De Phorce Pro is een ‘slimme’ tas. Nu staat dat slimme tussen aanhalingstekens, want de tas zelf kan weinig. De slimmeriken zitten bij Phorce, die goed hebben nagedacht over wat voor zaken jouw gadgets nodig hebben als je onderweg bent. Dan kom je al snel uit op stroom. En dat zit dus in de Phorce Pro. Onderin zit een Samsung accu met een capaciteit van 26.000mAh. Via de bijgeleverde kabeltjes kun je daarmee jouw dode laptop-accu weer tot het randje vullen, of je smartphone ruim tien keer opladen. Drie usb-plugs in de tas laten je zelfs drie gadgets tegelijk opladen.

De tas met een app

Maar de Phorce Pro is meer dan een tas met een accu. Er zit ook een app bij – natuurlijk zit er een app bij. Daarop kun je zien hoeveel lading de accu nog heeft, en wordt precies uitgerekend hoe vaak jij jouw smartphone, tablet of laptop nog kunt opladen. Maar handiger is de Bluetooth-verbinding die de tas met jouw smartphone heeft. Zodra de tas verder dan een paar meter uit de buurt komt, krijg je een melding. Ideaal, want geloof ons: deze tas wil je niet kwijtraken.

phorce-pro-3in1

3 tassen in 1. Die lui van Phorce denken ook overal aan.

Verdere handigheidjes bestaan uit verschillende vakjes voor smartphone, tablet en laptop die gevoerd zijn met materiaal dat het beeldscherm poetst. Ook kun je het hengsel op drie manieren gebruiken, waardoor de tas in een handomdraai verandert van schoudertas, tot messengerbag naar traditionele laptoptas. Door het gebruik van waterafstotend materiaal zijn is je dure apparatuur beschermd tegen de Hollandse herfstbuien.

Phorce Pro kopen?

Nu heb ik toevallig net een nieuwe tas. Die kostte zo’n 150 euro. Lang niet zo handig als deze Phorce Pro, maar als tas doet hij het uitstekend. 150 euro voor een tas, daar moest ik echt wel een paar nachten over slapen. Ik wil dan ook niet weten hoeveel slapeloze nachten ik ga hebben als ik de Phorce Pro ooit serieus ga overwegen. De tas, verkrijgbaar in het rood en zwart, kost namelijk € 549. En dat is als je de versie met PC-opladers wil. Dezelfde tas, maar dan met Mac-kabeltjes is maar liefst € 599. Ze zijn te koop via de site van de fabrikant. Ik lig er nu al wakker van.

 

phorce-pro-binnenkant