Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

3 iOS muziekapps getest: meer kennis en jouw eigen rapcarrière

3 iOS muziekapps getest: meer kennis en jouw eigen rapcarrière
Jeroen den Otter

Muziek is fijn. Muziek is mooi. Muziek is ontspannend. Deze drie apps voor iOS helpen je daar nog maar een flink bij.

Dat we bij Draadbreuk van een flink robbertje muziek houden, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Helaas heeft dat ook zijn nadelen. Collega Paul doet in de studio van Uitbuiken soms uit het niets een poging wereldkampioen luchtgitaar spelen te worden, Dennis rapt hele teksten van Osdorp Posse me en Ger jankt bij The National. En toegegeven, ik blèr ook weleens wat onder de douche…

Maar vaak (te vaak) heb ik toch mijn twijfels over wat ik zing, of ik wel de juiste woorden articuleer en of ik weet wat de diepere betekenis is van een songtekst. Bij een gemiddelde jingle kom ik een heel end, maar bij de rest heb ik over het algemeen geen idee waar liedjes over gaan. Tot nu.

Ik ging voor Draadbreuk eens op zoek naar apps die me wat licht in de muzikale duisternis konden schenken.

Met de volgende drie apps gaat jouw Michael Jackson hartje sneller kloppen!

Header

  1. Genius – Gratis

Ondertussen is met de jaren jouw iTunes bibliotheek ongetwijfeld uitvergroot tot een oerwoud waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Van Cecilia, Simon & Garfunkel tot Gangnamstyle van PSY, we horen het allemaal, alleen weten soms niet wat de onderliggende betekenis is van een songtekst (al betwijfel ik of dat nodig is bij Gangnamstyle…).

Genius helpt je hierbij door de songtekst bij elk muziekje wat je op je telefoon hebt staan op te zoeken via WiFi of je mobiele netwerk. Eenmaal in de app is je muziekbibliotheek gescand en klik je op een willekeurig nummer. Druk bijvoorbeeld op de artiest Alphaville en krijg uitleg over de tekst van uberhit Forever Young.

Genius deelt die tekst handig op in verschillende delen: geelgekleurde tekst bevat extra informatie, witte tekst niet.

Zo lees ik bijvoorbeeld dat ‘Some are like water, some are like the heat. Some are a melody and some are the beat. Sooner or later they all will be gone. Why don’t they stay young, gaat over ontmoetingen in je leven. Ofzo.

Je ontmoet vrienden die sympathiek en aardig zijn, maar je ontmoet ook mensen die prettig gestoord zijn, maar waar je ook net zo graag mee socialized. En op een dag zullen al die mensen allemaal doodgaan omdat dat bij het leven hoort. Goh. Nou, toch weer wat geleerd vandaag hé.

Prijs: niets, noppes, nada.

Het begin van je rap carrière!

Het begin van je rap carrière!

  1. AutoRap – Gratis

Altijd al gedroomd van die muziekcarrière? Dat je over de hele wereld bekend bent en kapitalen op de bank hebt? Ik zou zeggen, doe je eerste stap om dit te bereiken en downloadt zo snel mogelijk AutoRap!

De app van maker Smule is zeer simpel. Als eerste maak je een rapaccount aan, zodat als je van apparaat verwisselt, je altijd bij je piekfijne raps kan komen. Eenmaal ingelogd kun je gelijk beginnen: je drukt op de microfoon en selecteert een beat die jou het beste profileert. Of het nou zwoele reggaedeuntjes zijn of keiharde rap van 50 cent – er is voor ieder wat wils.

Beat gekozen? Al ready set and go!

Je tijd om te shinen begint nu. Het maakt niet uit wat je bij deze stap doet behalve dat je gouden keeltje dichtbij de microfoon van moet zijn.

Eenmaal klaar kan je dit epische stukje muziek na een korte rendering beluisteren, opslaan en gelijk delen op diverse sociale media, al betwijfel of ik dat laatste zou doen…

Download AutoRap
Prijs: gratis en voor niets

 

Haal meer uit muziek!

Haal meer uit muziek!

  1. Recording Pro – 4,00 euro

Je woont het concert van je leven bij. Je ziet een dronken lullepot van een vriend onzin uitkramen. Je spot een dansende aap in een bar.

Stuk voor stuk uniek materiaal wat natuurlijk opgeslagen moet worden en snel in een archief moet worden gestopt want hé, dat is leuk voor later, hoor ik moeders zeggen. Recording Pro laat zich net zo makkelijk bedienen als de originele recording app van Apple. Druk op de rode knop en blèren maar. Eenmaal klaar kun je het materiaal exporteren naar je filmrol, wat bij Apple ’s app overigens niet kan, zodat je die fijne opnames ook nog kunt delen met je vriend, nu nuchter. Het fijnste aan RecordingPro is dat de app iCloud ondersteuning biedt. Als je dus meerdere iDevices in je huis hebt zwerven, worden al je recordings gesynchroniseerd op die apparaten.

Download Recording Pro
Prijs: € 4 euro

 

Heb jij nog een suggestie voor een leuke top 3? Laat een comment achter!