Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Het is juni en Netflix knalt een shitload aan nieuwe films online

Het is juni en Netflix knalt een shitload aan nieuwe films online
Paul Gersen

Vonden jullie ons de afgelopen maand niet heel erg stil op Netflix-gebied? Dat was omdat er even geen ene moer gebeurde qua nieuw streamingaanbod. Ja, een b-filmpje hier en een kinderserie daar, maar daar krijgen we natuurlijk geen harde van. Maakt ook niet uit. Het is immers inmiddels juni, het is lekker weer en we bivakkeren toch lekker ’s avonds op het terras. Maar wat doet Netflix? Dat knalt gewoon een vrachtlading aan nieuwe titels online!

Ja, je kunt vraagtekens stellen bij de timing van de streamingdienst. Maar laten we vooral even niet te cynisch gaan doen: het zal wel te maken hebben met aflopende publishing-contracten en dergelijke. Wij van Draadbreuk groeven ons even door de nieuwe aanwas en zetten de acht opvallendste nieuwe titels op een rij. Niet allemaal even goed, maar er zitten een paar toppers tussen.

Draadbreuk selecteert 8 nieuwe films uit het aanbod van Netflix

 

8. Showgirls

Soms zijn films zo slecht, dat ze bijna weer goed worden. Dat is niet het geval met Showgirls, maar het komt aardig in de buurt. Geregisseerd door onze eigen Paul Verhoeven en met Elisabeth Berkley in de hoofdrol. Die kennen wij nog van Saved By The Bell, maar dat is waarschijnlijk ook al voor jullie tijd. Showgirls won aardig wat Razzies, waaronder die van slechtste regie. Verhoeven kwam ‘m zelf ophalen. Oh, waar het verhaal over gaat? Iets met een meisje dat danseres wil worden. En heel veel naakt.

 

7. The Tourist

Tja, echt blij werden we ook niet van The Tourist. De comedy-thriller met Johnny Depp en Angelina Jolie werd vooral afgefakkeld vanwege het belabberde plot. Niet dat het bioscoop-publiek dat wat uitmaakte, de film haalde bijna driehonderd miljoen dollar op. Tijdens de Golden Globe-awards van 2011 pakte de briljante Ricky Gervais de film nog even bij de oren. Dat resulteerde weer in een hilarische cameo van Depp in Gervais’ serie Life’s Too Short.

 

6. The Bounty Hunter

Jennifer Aniston en Gerard Butler zouden moeten schitteren in deze romantische actiecomedy, maar dat viel uiteindelijk toch behoorlijk tegen. Wat een saaie film, zeg! Zo zie je maar weer: je kunt wel een paar mooie koppies strikken voor je blockbuster, het draait toch om het verhaal. En dat loopt bij deze vertelling over een premiejager die per toeval zijn ex-vrouw moet opsporen toch niet helemaal lekker.

 

5. The Green Hornet

Seth Rogen als actieheld, dat zagen we toch niet helemaal voor ons. Zeker niet als The Green Hornet, het redelijk legendarische personage dat menig film en televisieserie in het verleden kleur gaf. Het werkt ook niet echt. Dat komt door het verhaal en de onderbroekenhumor die af en toe voorbij komt. Maar zo slecht is deze film nou ook weer niet. Prima voor een luie zondag op de bank.

 

4. Bernie

Een zwarte comedy maken over een waar gebeurde moord: dan moet je durven. Berny kreeg dan ook veel kritiek van mensen uit het plaatsje Carthage, Texas, waar in 1996 de multimiljonair Marjorie Nugent door haar onafscheidelijke vriend Bernhardt ‘Bernie’ Tiede werd omgelegd. Laat die kritiek maar zitten, deze film is geweldig. Jack Black speelt de hoofdrol met verve.

 

3. The Terminator

Af en toe moet je je gewoon even te goed doen aan een fijne jarentachtigklassieker. En oh, wat een hosanna: vanaf nu staat The Terminator op Netflix. James Cameron werd er in een klap een bekende regisseur mee en Arnold Schwarzenegger een gevierd acteur. Jullie kennen het verhaal, maar dat maakt niks uit: “You’re terminated, fucker!”

 

2. The Other Guys

Will Ferrell is al jaren een comedybaas op het witte doek, van Mark Wahlberg wisten we het nog niet. Toch bewijst ook hij in The Other Guys best grappig te kunnen zijn. Wat heet: deze film is werkelijk hilarisch. Je vriendin zal er waarschijnlijk wat minder aan vinden (zo werkt dat nu eenmaal met Ferrell-films), maar deze film moet je dan ook met je vrienden kijken. Briljant: de cameo’s van Samuel L. Jackson en The Rock. Kijken die handel!

 

1. The Godfather I & II

Sommigen vinden The Shawshank Redemption de beste film aller tijden, maar dat is het natuurlijk niet. Die eer gaat naar The Godfather, of desnoods naar deel 2 als je dat wilt. Dit überlange maffia-epos is niet alleen geweldig gefilmd en fantastisch geacteerd, maar het verhaal is ook nog geweldig. Al Pacino en Robert DeNiro waren ineens supergrote filmsterren en de prestaties van Marlon Brando als Don Corleone zijn nooit meer geëvenaard. Paardenliefhebbers kunnen beter niet kijken.