Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

‘Doe je smartphone weg en kijk eens om je heen’

Dennis de Vries

Vorige week was de week van Gary Turk. We hadden nog nooit van de beste man gehoord tot hem iets dwars zat: het feit dat iedereen altijd maar op zijn smartphone keek. Daar maakte hij een zeurderig filmpje over waarin hij al rijmend opriep de smartphone eens weg te leggen. ‘Look up’ heette het en de video is inmiddels meer dan 40 miljoen keer bekeken. Daar zagen wij een stelling, nee een vraag in.

>> Check de vraag: ‘Look up of look down?’

Want natuurlijk waren er ook tegenstanders. Die rijmden er in andere video’s weer lustig op los. ‘Laat iedereen lekker. Dankzij de smartphone doen we dingen die we anders nooit konden.’ Dat werk. Uiteindelijk wilden wij wel eens weten wat jullie vonden. Look up, of look down? De overgrote meerderheid is het eens met meneer Turk. 81% vindt dat we inderdaad vaker de smartphone in de zak moeten doen. De tablet op tafel moeten leggen, de laptop dicht moeten klappen.

Wij zijn het daar grondig mee oneens. Al is het maar omdat al die apparaten het mogelijk maken om Draadbreuk.nl te bezoeken. Dat zouden we nooit iemand afraden.

Reacties

  1. mstiic

    @DennisdeVries tuurlijk heb ik een smartphone :p Op dit moment gebruik ik zelf de Nexus 5 geroot en vol met tweaks enal. Helaas ben ik ook constant ook bezig met mn smartphone.. Maar gelukkig niet zo extreem als de meeste facebook, twitter, instagram gebruikers.