Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Google Glass en ronde Samsung smartwatch

De wandelgangen met Google Glass en ronde Samsung smartwatch
Dennis de Vries

Geen week zonder tech-geruchten. Of ze nu waar zijn of niet, daar maken we ons op zondagochtend niet al te druk om. Dit is wat we opvingen in de wandelgangen: Samsung’s ronde smartwatch, varianten van de Sony Xperia Z4 en een nieuwe Google Glass.

 

Google Glass 2.0

Massimo Vian, wie kent ‘m niet. De beste man is directeur bij Luxottica, een Italiaans brillenbedrijf. Ik weet twee dingen te melden over meneer Vian. Hij komt regelmatig bij Google over de vloer en hij kan heel slecht zijn mond houden. Op een vergadering van de Italiaanse brillenmaker zat de man op te lepelen over hoe zijn bedrijf samen met Google werkte aan een nieuwe Glass. Dus voor wie dacht dat dat dood was: nope. Details zijn schaars over de nieuwe Google Glass, maar Google liet eerder al doorschemeren graag een beter scherm en betere accu te willen. Daarnaast willen ze het meer de vorm van een traditionele bril geven, omdat niet-glassholes een beetje ongemakkelijk worden als ze aangestaard worden door iemand met een camera-diadeem op hun gezicht.
Maar die originele Glass kon weinig zinnigs. Wat kan de nieuwe? Geen idee, ook daar hoor je meneer Vian dan weer niet over.

 

Samsungs ronde smartwatch, de Gear A

samsung-gear-a-smartwatch
Is het nog wel een gerucht als de fabrikant het zelf gewoon naar buiten brengt? Misschien wel, misschien niet. De vraag is: boeit het ons wat. Als er iets te melden valt over een nog aan te kondigen smartwatch van Samsung, dan doen we dat gewoon in deze rubriek. Zoals het feit dat het apparaat een rond beeldscherm krijgt. Bij Huawei, Motorola en LG halen ze daar de schouders voor op – hebben ze allang – maar Samsung neemt de tijd. Nu heeft de fabrikant zelf ontwikkelaars opgeroepen om zich in te schrijven voor de ontwikkeling van apps voor ‘de volgende generatie van de Gear devices‘. De afbeelding die daarbij gevoegd wordt, laat weinig aan duidelijkheid over. Die shit wordt kneiterrond!
Wat weten we verder al over dit apparaat? Er gaan al regelmatig geruchten over de polsgadget. Hij gaat schijnbaar Gear A heten, krijgt optioneel 3G en wordt draadloos oplaadbaar. Wanneer? Geen idee.

 

We zijn nog niet helemaal klaar met de sony Xperia Z4

Dat was even een anti-climax. Na maanden van geruchten, hooggespannen verwachtingen en slapeloze nachten, presenteerde Sony afgelopen week de Sony Xperia Z4. Daar was niets triomfantelijks aan. Gewoon persberichtje online zetten, en verder met de orde van de dag. Dat deed direct geruchten oplaaien over een ander vlaggenschip dat dit jaar nog gepresenteerd gaat worden; wellicht met iets meer fanfare.
Maar de Sony Xperia Z4 krijgt wellicht ook een broertje en zusje. De Sony Xperia Z4 Ultra en de Sony Xperia Z4 Compact doken op in een lijstje van een Indonesische telecom-boer.
Sony lijkt er zelf ook niet echt vrolijk van te worden. Waarom moeten wij dat dan worden? Wij zijn nu eenmaal fan van Sony’s compacte dingetjes.

 

Hey, pssst: alles van de LG G4 zien?

Als je Koningsdag overleeft, kun je uitbrakken bij de lancering van de LG G4, die op 28 april plaats moet vinden. Maar voor wie zich dan liever nog een keer omdraait: hier is het toestel al te zien in 7 officiële LG G4 video’s.