Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met HTC One M9, iPhone 7 en Google Glass 2

De wandelgangen met HTC One M9, iPhone 7 en Google Glass 2
Dennis de Vries

De feestdagen komen er aan, de grote lanceringen zijn geweest. Dat betekent dat het even rustig is in de techwereld. Weinig écht nieuws, maar de blogs moeten toch vol. Dus worden over op internet de smeuïgste geruchten opgerakeld over iPhones, iPads, de opvolger van de HTC One en Google Glass.

 

Apple iPad Pro

De naam iPad Maxi was al geregistreerd door Libresse.

De naam iPad Maxi was al geregistreerd door Libresse.


De extragrote Apple iPad is al eerder in de wandelgangen voorbij gekomen, maar ook deze week deed hij weer de ronde. Echt nieuws was er niet over de tablet te melden. Hij heeft nog steeds een 12,2 inch beeldscherm, wat inderdaad stevig aan de maat is. Hij heeft wat krachtiger hardware en hij heet nog steeds niet ‘iPad Maxi’ omdat dat wel heel erg als maandverband klinkt. Verder is er ook een nieuwe plaatjes bij, zoals je hierboven kunt zien.

Wat moet ik precies zien op dat plaatje? Ergens staat iets over de iPad Pro. Zegt men.
 

Saffier voor iPhone 7

Weet je nog? Die keer dat iedereen zeker wist dat de iPhone 6 een beeldscherm van saffier zou krijgen? Hoe dat verhaal afliep? De iPhone 6 heeft geen beeldscherm van saffier. Oh, en de fabrikant die die saffieren beeldschermen zou maken is inmiddels failliet. Maar het verhaal kreeg deze week een nieuw hoofdstok. Wisten jullie namelijk dat toekomstige iPhones een saffierglas beeldscherm krijgen? Jawel, andere situatie, zelfde gerucht. Een nieuwe afdeling van Foxconn gaat de nieuwe iPhones voorzien van flexibele, krasbestendige, stevige schermen. Over welke iPhone we het hebben? Nou, misschien wel de iPhone 6S én de iPhone 7 die allebei volgend jaar gelanceerd gaan worden. Volgens bronnen die, uiteraard, anoniem willen blijven wordt de iPhone 6S tegelijkertijd met de Apple Watch gepresenteerd. In september is het dan al tijd voor de iPhone 7.

Eindelijk! Nieuws over de iPhone 7!: Heeft lang geduurd ja. Als je ons zoekt, wij slaan alvast kamp op voor de ingang van de Apple Store.
 

Google Glass 2 met Intel inside

Google Glass 2 lijkt op Google Glass 1. En dat bedoelen we niet als compliment.

Google Glass 2 lijkt op Google Glass 1. En dat bedoelen we niet als compliment.


“Could this be Google Glass 2” kopte techsite Techradar met veel gevoel voor spektakel. In het artikel stond pontificaal een foto bovenaan van een huidige Google Glass, waardoor de vraag uit de spannende kop simpelweg was te antwoorden met: “Nee.” Maar daarmee houdt het nieuws over een nieuwe Google Glass niet op. Een afbeelding van een patentaanvraag levert informatie op over hoe de nieuwe Google Glass er nog steeds uitziet als een afgezakte diadeem. En de Wall Street Journal weet te melden dat de zoekgigant/brillenboer een deal heeft gesloten met Intel om de processors te leveren voor de nieuwe gezichts-wearable.

Gaan jullie in 2015 eens aardig doen voor mensen met een Google Glass We sluiten niets uit, maar kunnen op dat vlak helaas ook niets beloven.
 

HTC One M9 laat van zich horen

Wat komt er na de HTC One M8? Als je antwoord: “De HTC Two N9” dan moet je jouw lolbroek en grapjas per diect inleveren. We weten allemaal dat het gaat over de HTC One M9. Die moet ergens rond het MWC, in maart 2015, gepresenteerd worden en natuurlijk lekt er dan van tevoren van alles uit. Zo zou het toestel een 5,5 inch beeldscherm krijgen met 2560×1440 resolutie, 3GB aan RAM, een Snapdragon 805 SoC en een accu met capaciteit van 3500 mAh. Ook wordt de teleurstelling die ‘Ultrapixel-camera’ heet vervangen voor een meer traditioneel model met 16 megapixel camera. De Boomsound-speakers zijn een blijvertje, en schijnbaar heeft HTC zelfs een dealtje gesloten met BOSE, om de toch al prima geluidskwaliteit nog een klein zetje in de goede richting te geven.

Wow! Dat zijn echt superdikke specs! HTC is back!: Juich niet te vroeg. Er zijn komen geruchten over een HTC vlaggenschip met een stuk bescheidenere/meer realistische specs bij professioneel lekker @upleaks vandaan. De waarheid ligt wellicht in het midden. Weten wij veel.

Afbeelding bovenaan: HTC One M9 concept van Empro Gadgets