Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

De wandelgangen met Samsung Gear A, iPhone 6S Plus & Facebook

De wandelgangen met Samsung Gear A, iPhone 6S Plus & Facebook
Dennis de Vries

Geen week zonder matige geruchten in de wereld van technologie. Wij hebben we geen zin dat allemaal bij te houden, maar op zondag vinden we alles prima. Dan geloven we de verhalen over Samsung’s Gear A en Galaxy Tab S2, de iPhone 6S Plus en Facebooks Moneypenny. Kom maar doorrrr!

 

Facebook’s Moneypenny

facebook-moneypenny
Het is een mix tussen Siri of Cortana, maar dan met het gemak van je moeder. Serieus, ze zit op de bank, blaft wat in je Facebook-app en er gaat iemand voor je rennen. Volgens bronnen van The Information is Facebook bezig met een semi-digitale assistent. Eentje die gebaseerd is op spraakcommando’s in bijvoorbeeld de app. Maar dan wel eentje waar echte mensen achter zitten die echte dingen voor je gaan doen. “Make me a sandwich”, is daarmee eindelijk een commando dat ook echt resultaat gaat boeken.
Gek verhaal. Wie gaat dat betalen? Dat is allemaal nog onduidelijk. Er is sowieso heel veel onduidelijk. Het enige wat we weten (lees: vermoeden) is dat Facebook de dienst intern test, en dat het ongetwijfeld gebruikt gaat worden om nog meer over je te weten te komen. Want…Facebook, weetje.

 

Samsung Gear A aan de Exynos

Ohja, die hadden we ook nog. Het gefluister rond de Samsung Gear A was alweer redelijk verstomd, maar de van oorsprong Nederlandse site Sammobile rakelt de boel gewoon weer op. Er zijn nieuwe geruchten opgedoken over Samsungs eerste ronde smartwatch: het toestel krijgt een Exynos processor. Om precies te zijn de 1,2Ghz Exynos 3472 dual-core processor. Waarom is dat interessant? Nou…eh…goed, een rond beeldscherm dus!
We kunnen niet wachten! Wanneer? Als we de geruchten moeten geloven (en dat doen we in deze rubriek zonder enige gene) dan wordt hij tegelijkertijd met de Samsung Galaxy Note 5 gepresenteerd. En die wordt dan weer in augustus aan de wereld getoond, zoals vorige week al bleek.

 

Samsung Galaxy Tab S2

galaxy-TabS2-1
Maar daar houdt het nog niet op met het brekende Samsung-nieuws van Nederlandse bodem. Ook de vrienden van GSMHelpdesk hebben een gesproken met de man in de lange regenjas onder de parkeergarage. Hun bronnen, die ze natuurlijk niet prijs geven, vertellen hen dat de Samsung Galaxy Tab S2 er in twee varianten komt: een 8 inch variant en een 9,7 inch variant. Verdere details zijn schaars, vooral omdat GSMHelpdesk na het naar buiten brengen van het nieuws door zijn hoeven is gezakt en niet meer online is gekomen. Servertje bijprikken misschien?
Eindelijk! Nieuwe Samsung tablets. Het voelt alsof ik jarig ben! Nou, het wordt nog beter. Want weet je wanneer ze gepresenteerd worden? Maandag 20 juli. Je leest het goed. MORGEN! Oooh, dat wordt een slapeloze nacht dus.

 

Wekelijks iPhone-gerucht

iphone-6s-behuizing
Ha! Dacht je dat er een week lang geen vage geruchten, roddels en achterklap over de de nieuwe iPhone zijn geweest? Nou, dat dacht ik dus niet. Afkomstig van de site van de immer betrouwbare FutureSupplier presenteren wij u prachtige foto’s van de behuizing van de gloednieuwe, illustere, nog te presenteren iPhone 6S Plus. Of de iPhone 6S, daar willen we vanaf zijn. Eigenlijk zou het net zo goed de huidige iPhone 6Plus kunnen zijn, nu we er nog eens goed naar kijken. Maar dat klinkt niet zo spannend.
Is er verder dan niets nieuws te vertellen over deze behuizing? Jazeker! Hij is gemaakt van hetzelfde aluminium als de Apple Watch (niet die dure Edition-variant. Die is van goud). En daardoor buigt hij minder snel krom als je er met je dikke reet op gaat zitten.