Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld
Dennis de Vries

 

 

 

 

Honda

Honda heeft de eerste selfie-auto

Wat moeten ze? Je telefoon gebruiken achter het stuur is gevaarlijk. Maar jezelf een paar minuten van de dag niet op de foto zetten en daar een retro-filter overheen gooien is minstens net zo gevaarlijk. Honda begrijpt dat en maakt van hun HR-V een selfie-variant, met 10 camera’s aan de binnen- en buitenkant.

Is het wat? De video ligt er te dik bovenop, die Ashley is ongeloofwaardig waardoor het hele idee van 1 april-grap direct de mist in gaat. Want verder klinkt het idee misschien bizar, maar vergeet niet dat we tegenwoordig ook een bloeiende selfie-stick industrie hebben.
Rapportcijfer 6/10: Als het aan autoverzekeraars ligt, zitten die camera’s morgen in elke auto. “Jij reed per ongeluk tegen dat paaltje aan? Nope, volgens de zonneklep selfie-cam keek je de verkeerde kant op. We vergoeden geen reet, suckeeer!”

 

 

Macrosoft

Macrosoft doet toneelstukje

Wat moeten ze? Ohjee! Computervirussen zijn airborne en kunnen nu ook mensen besmetten. De gevolgen zijn desastreus en de enige manier om te voorkomen dat we in een The Walking Dead scenario terecht komen is door de Vacc-app te installeren op elk willekeurig apparaat dat je tegenkomt. Doe het nu, voor het te laat is!

Is het wat? Goed, deze kwamen we toevallig tegen en het is geen tikfout. Als Microsoft – met een i – een 1 april grap zou maken, zou hij lang niet zo vermakelijk zijn. Macrosoft-met-een-a doet al 20 jaar aan webbased interframe mainface development deployment service providing clouds, maar op de werkvloer heerst vooral een sfeer waar ze bij Debiteuren Crediteuren nog een puntje aan kunnen zuigen. Print een logo uit, prittstift dat op de mouw van Arie van de administratie en je hebt een heroïsche noodarts die levens redt. Heerlijke tv dit.
Rapportcijfer 7/10: Zoveel ongemakkelijke kneuterigheid hebben we niet meer gezien sinds we op de middelbare school het vak ‘dramatische expressie’ moesten volgen.

 

 

Tele 2

Tele 2 introduceert SoLTE geurnetwerk

Wat moeten ze? Tele2 loopt voorop. Na ‘Voice over LTE’ en ‘video over LTE’ introduceren ze nu ‘Scent over LTE’. Geuren die doorgestuurd worden via het mobiele netwerk. Tele 2 heeft er een speciale chip voor laten ontwikkelen en er zijn al deals gesloten met koffiebranders en bierbrouwerijen. Enig puntje is dat het wachten is tot de netwerken daadwerkelijk klaar zijn om geur te versturen. Er wordt gemikt op eind 2015, begin 2016, aldus de presentatie video.

Wat vinden we er van? Het grappigste is die eerste gozer die in beeld komt. Na de voice-over verwacht je iemand die Engels praat. Of misschien Nederlands. Dat je dan ineens de Zweedse kok van de muppets hoort praten is best geestig. Jammer genoeg is dat de grap niet. Die is er namelijk niet echt. We hebben de video drie keer gekeken en wachten nog steeds op de punchline. Komt nog eens bij dat geurgrappen een baard hebben die zelfs via 3G nog prima te ruiken is.
Rapportcijfer 4/10: Het is dat die Scandinavische dude er in zit…

 

 

Samsung

Samsung Galaxy Edge Blade

Wat moeten ze? In een blogpost presenteert Samsung zijn nieuwste aanwinst: een koksmes met grofweg de specificaties van een Samsung Galaxy S6. Met ergonomisch design, een harde diamanten snijrand, een thermometer en natuurlijk een camera zodat je jouw gesneden groentjes direct op instagram kunt zetten.
galaxy-edge-blade
Is het wat? Iemand kwam op het idee om ‘iets met cutting edge’ te doen, en daarmee was de koek ook eigenlijk wel op. Maar dat weerhield ze er bij Samsung niet van om toch helemaal los te gaan. Die blogpost is oeverloos. Voor mijn gevoel komt er geen einde aan. Dat zegt wel iets over het niveau van de poets die ze willen bakken. Dat ze er zelf nog even bij zeggen dat het hier om een 1 april grap gaat, maakt het nog net wat sneuer. Mensen die zeggen: “Haha nee hoor. Geintje” hebben namelijk even daarvoor een mislukte grap gemaakt.
Rapportcijfer 2/10: Duidelijk niet de cutting edge op het gebied van 1 april.

 

 

Vodafone

Vodafone presenteert SmartConvert

Wat moeten ze? Nu je (bijna) met je telefoon kunt betalen, ga je natuurlijk niet meer met zo’n klont smerig briefgeld in je achterzak rondlopen. Daarom presenteert Vodafone een handige nieuwe app: SmartConvert. Houd je papiergeld voor de camera en het wordt ‘digitaal gemaakt’ en op je virtuele rekening gestort. Je euro-briefjes kun je vervolgens bij het vuil gooien.

Is het wat? Professionele video, compleet met een voor de gelegenheid vormgegeven app. Kosten noch moeite gespaard dus. Dat maakt deze 1 april grap voor exact een halve seconde heel aardig. Dan realiseer je je het onoverkomelijke bezwaar van het scannen van je briefgeld. En dan duurt de video dus nog 2 minuten en 11 en een halve seconde.
Rapportcijfer 5/10: We hebben ons toch een halve seconde vermaakt.

 

 

Comments

Pagina's: 1 2 3 4 5

Reacties

  1. Kees Verruijt

    Jullie zijn de grollen van iFixit.com vergeten: een Apple Watch teardown – Join us as we discover how this revolutionary device ticks. en een nieuwe Fax hulp methode. Die laatste is wel grappig: Web Version

  2. Sjurm

    Op Youtube staat onderaan de video een optie voor achtergrondmuziek. Wanneer je daar op klikt hoor je enkele seconden uit Darude Sandstorm.

  3. IkBenBrian

    Eigenlijk zie ik die Google Panda echt zitten, maar ik mis de selfie functie.