Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld
Dennis de Vries

 

 

 

 

Motorola

Moto presenteert high-end selfiestick

Wat moeten ze? Motorola gaat in de selfiestick-business. Dat pakken ze meteen goed aan. Hun selfiesticks zijn met de hand gemaakt volgens oude ambachten en samengesteld uit de beste materialen.

Is het wat? Er zijn tegenwoordig twee dingen waar de haren van overeind gaan staan: hipsters en selfiesticks. Motorola weet die twee uitstekend te combineren tot vermakelijke video.
Rapportcijfer 8/10: Alleen de zin: “A selfie is only as good as its stick” is al goed voor een paar bonuspunten. Klassiekertje in wording, die houden we er in.

 

 

Volvo Japan

Volvo’s smartphone airbag

Wat moeten ze? Leuk hoor, dat gewhatsapp op straat, maar het is natuurlijk levensgevaarlijk. Voor je het weet loop je tegen een lantaarnpaal op of nog erger: een andere whatsapper. Volvo heeft ervaring met botsen, dus schiet het de mensheid te hulp met een smartphone-airbag.

Is het wat? Mja, hier valt (ha!) natuurlijk niemand voor. Zo duidelijk is wel dat het hier om een grap gaat. Maar goed, Volvo heeft er wel een slick filmpje van gemaakt en eerlijk is eerlijk: het gezicht van een van de botsende vrouwen deed ons wel gniffelen.
Rapportcijfer: 6/10: voor de erin gestoken moeite

 

 

Amazon (2)

Amazon parties like it’s 1999

Wat moeten ze? Bezoekers aan Amazon.com zullen vandaag even vreemd op kijken. De site gaat met het nieuwe design terug naar het jaar 1999.

amazon-retro

Is het wat? Het vernieuwde retro-design is eigenlijk niet meer dan een afbeelding die verdwijnt zodra je ergens op klikt. En misschien is dat ook wel de juiste vorm voor zo’n 1 aprilgrap. Niet teveel moeite, en toch goed voor duizenden en duizenden kort opgetrokken wenkbrauwen.
Rapportcijfer 7/10: Wat waren websites vroeger lelijk, hé?

 

 

Microsoft Lumia

Microsoft gebruikt DOS voor Lumia’s

Wat moeten ze? Microsoft kiest voor MS DOS, het prehistorische text-only besturingssysteem, voor hun Lumia’s. Een zwart scherm met witte tekst is helemaal hipster en werkt enorm bevrijdend, zo claimt de softwaregigant.

Is het wat? Er is iets onbedoeld grappigs aan het feit dat Microsoft-medewerkers zeggen dat ze een stokoud OS prefereren boven Windows Phone. Los daarvan kun je de bijbehorende app downloaden en MS DOS ook daadwerkelijk op je Lumia ervaren.
Rapportcijfer 9/10: Die app maakt het helemaal af. Kudo’s.

 

 

Sony Playstation

Introducing: Playstation Flow

Wat moeten ze? Virtual reality is zwaar in opkomst in de gamewereld en met Project Morpheus zet Sony ook Playstation-gebruikers midden in de aktie. Maar er zijn ook games die deels onderwater plaats vinden. Hoe breng je die ervaring naar de gamer? Met Playstation Flow. Een serie bewegingssensoren voor om je armen en benen en een waterdichte VR-headset zorgen ervoor dat ook de onderwater-levels voortaan 100% echt aanvoelen.

Is het wat? De notie dat je bij elk onderwaterlevel in een game je spel moet pauzeren, je rotzooi moet pakken, naar het zwembad moet gaan en je gear om moet doen om lekker verder te kunnen gamen, deed ons grinniken.
Rapportcijfer 8/10: Het beste wat Sony de laatste tijd geproduceerd heeft.

 

 

Pagina's: 1 2 3 4 5

Reacties

  1. Kees Verruijt

    Jullie zijn de grollen van iFixit.com vergeten: een Apple Watch teardown – Join us as we discover how this revolutionary device ticks. en een nieuwe Fax hulp methode. Die laatste is wel grappig: Web Version

  2. Sjurm

    Op Youtube staat onderaan de video een optie voor achtergrondmuziek. Wanneer je daar op klikt hoor je enkele seconden uit Darude Sandstorm.

  3. IkBenBrian

    Eigenlijk zie ik die Google Panda echt zitten, maar ik mis de selfie functie.