Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld

Review: de 1 april-grappen uit de techwereld
Dennis de Vries

 

 

 

 

Amazon

Amazon Dash Button is one-stop koop knop

Wat moeten ze? Amazon heeft een knop ontwikkeld waar je op drukt, en dan komen ze spullen brengen. Dat is in een notendop het idee achter Amazon Dash Button. De kleine knoppen – compleet met branding van de fabrikant wiens spullen je bestelt – worden gratis beschikbaar voor Amazon Prime leden. Die plakken dan bijvoorbeeld de Kanis&Gunnik Dash Button op hun koffiezetapparaat en zodra de koffie op dreigt te raken, drukken ze alleen even het knopje in. 24 uur later ligt er een pakket met koffie op de stoep. Geen omkijken naar! De knoppen zijn zelf in te stellen voor alle producten die Amazon verkoopt.

Is het wat? Haha, gekkigheid bij Amazon. Straks zit je hele huis vol kno…wacht even, wat zeg je? Geen 1 april grap?
Rapportcijfer –/10: Geen 1 april grap, de Amazon Dash Button is schijnbaar voor het eggie. Tippie voor Amazon: kies een andere datum om ongebruikelijke nieuwe producten te presenteren.

 

 

Google (3)

Google lanceert panda

Wat moeten ze? Wat krijg je als je Google Now in een knuffeldier stopt? Google Japan presenteert de Google Panda. Verkrijgbaar in twee maten en geschikt om iedereen te helpen met te vinden wat ze zoeken. Stel de knuffel een vraag, hij zoekt het op en leest het antwoord voor.

Is het wat? De knipoog naar de update in Google’s zoek-algoritme ontgaat ons niet, maar er zitten drie dingen dwars. Ten eerste: die hele video is niet grappig. Ik heb het gecheckt, de mondhoeken gingen hier niet omhoog. Ten tweede: er zit voor een niet-grappige grap veel te veel moeite in. Ze hebben een heel publiek opgetrommeld om in hun vrije tijd naar die ongein te gaan zitten kijken. En ten derde: dit zou echt moeten bestaan. Serieus, Google. Er is een hele generatie (bijvoorbeeld ouderen) die computers en tablets eng vinden, maar wel veel baat kunnen hebben bij dit product. In de tijd dat jullie deze video hebben gemaakt, hadden jullie dit ook serieus op de markt kunnen brengen.
Rapportcijfer 1/10: Dit is gewoon iets wat verkrijgbaar zou moeten zijn. Kappen met die slappe grappen en aan het werk daar!

 

 

Google (2)

Google presenteert een keyless keyboard

Wat moeten ze? Typen is lastig omdat je er je handen voor moet gebruiken. En soms heb je die handen nodig voor andere zaken. Dan kun je natuurlijk gebruik maken van voice recognition op je Android telefoon. Maar waarom makkelijk doen als het moeilijk kan? Google Japan presenteert het typen door middel van een roltoeter. Aan de hand van je ademhaling worden woorden herkend en omgevormd tot tekst. Waarom? Japan. Daarom.

Is het wat? niet lullig bedoeld ofzo, maar we hebben het hier over Japan. Een rolpieper-toetsenbord klinkt gek, tot je het vergelijkt met oogdruppeltrechters, toiletpapierhelmen, karaoke-geluidsdempers en andere Japanse uitvindingen.
Rapportcijfer 6/10: Tenzij het geen grap is. Dat is namelijk nog steeds een serieuze mogelijkheid.

 

 

Google (1)

Google Maps wordt Pacman

Wat moeten ze? Pacman spelen in Google Maps. Moeten we daar nog meer woorden aan vuil maken? Surf naar maps.google.com (de .nl versie heeft het niet), klik op de Pacman-knop onderin en je vreet pillen in de straten van Amsterdam. Het lijkt wel zaterdagavond.

maps-pacman

Is het wat? Geen idee wat het met 1 april te maken heeft, maar het is fantastisch. Mocht je een verloren kwartiertje hebben, zoek dan je huisadres op en ren als Pacman door je straat.
Rapportcijfer 9/10: Hopelijk blijft dit ook na 1 april nog even live.

Pagina's: 1 2 3 4 5

Reacties

  1. Kees Verruijt

    Jullie zijn de grollen van iFixit.com vergeten: een Apple Watch teardown – Join us as we discover how this revolutionary device ticks. en een nieuwe Fax hulp methode. Die laatste is wel grappig: Web Version

  2. Sjurm

    Op Youtube staat onderaan de video een optie voor achtergrondmuziek. Wanneer je daar op klikt hoor je enkele seconden uit Darude Sandstorm.

  3. IkBenBrian

    Eigenlijk zie ik die Google Panda echt zitten, maar ik mis de selfie functie.