Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Wandelgangen met James Bond’s Xperia, Nokia’s VR en Lumia 950

Wandelgangen met James Bond’s Xperia, Nokia’s VR en Lumia 950
Dennis de Vries

Vage geruchten over nieuwe elektronica van Apple, Sony en Nokia? Welk jaar is dit?! Jawel, Nokia doet weer even de ronde in de wandelgangen. En Sony mag ook weer meedoen. En natuurlijk gaat er geen week voorbij zonder geruchten over de iPhone 6S

 

Nokia aan de virtual reality

nokia-vr

 

Wie denkt dat Nokia dood is heeft goed mis. Sterker nog, het bedrijf moet aankomende week alweer fris en fruitig voor de dag komen. Tenminste, als we de bronnen van Re/Code moeten geloven. Die vertellen namelijk dat Nokia op een evenementje in Los Angeles met een – hou je vast – virtual reality product gaat komen. Verder is er overigens totaal niets bekend, maar voor de vorm kunnen we er nog even vaag berichtje bij betrekken van een paar maanden terug. Toen kreeg Nokia een patent op een bril met eye-tracking technologie. Een plus een is in dit geval anderhalf, maar voor een gerucht is dat best aardig toch?

 

Lumia 950 met irisscanner

Ooit, ooit, ooit komt Microsoft met nieuwe high-end Lumia telefoons. Wanneer precies? Nou, ooit dus. Maar als het zover is, dan hebben die toestellen wel een irisscanner aan boord om in te loggen. Een infraroodcamera scant je oog, en herkent daarmee de gebruiker. En dat is heel veilig. Tot iemand ontdekt dat je het systeem kunt foppen door een stip op een druif te tekenen (of zoiets) en dan gebruikt niemand het meer. Maar toch, leuk geprobeerd.
Ben erg benieuwd naar hoe die nieuwe vlaggenschepen van Microsoft in gerbuik zijn zeg. Nou, dat treft. De bron van dit alles, Windows Phone Central, heeft zelf geen hands-on ervaringen. Maar ze hebben wel anonieme bronnen gesproken die dat wel hebben. “Sexy as hell”, zo wordt het toestel omschreven. Lekkah!

 

Sony Xperia Z5 James Bond editie

james-bond-sony-xperia

 

James Bond, de actieheld die jaren geleden relevant was, krijgt binnenkort een nieuwe film genaamd Spectre. En daarin gebruikt hij een telefoon van Sony, een smartphonemaker die vroeger relevant was. Om die perfecte match te vieren geeft Sony volgens de geruchten binnenkort een speciale James Bond Editie uit van hun aankomende vlaggenschip die we voor gemak maar even ‘Sony Xperia Z5’ zullen noemen. Persoonlijk verwacht ik geen ingebouwde lasers en raketwerpers door Q hoogstpersoonlijk in zijn lab getest. Het zal wel blijven bij een 007-logootje op de rug en een flink hoger prijskaartje.
Veeet! Mijn pa was vroeger James Bond fan. Zijn er al plaatjes? Jazeker! GSMArena heeft al plaatjes bemachtigd. Niet van het toestel, maar van…de naam van het toestel.

 

Wekelijks Apple gerucht: fotobewijs van niets nieuws!

iPhone-6s-voorkant

 

De Franse site Nowhereelse is inmiddels een bekende naam in deze rubriek. De lui achter het medium hebben vriendjes bij smartphone-fabrieken en dus hebben ze regelmatig plaatjes van onderdelen van nog niet aangekondigde smartphones. Ditmaal is de iPhone 6S of 6S Plus aan de beurt en hebben ze exclusieve foto’s van het voorpaneel van het toestel. Je gelooft het misschien niet maar de iPhone 6S gaat er precies zo uitzien als de iPhone 6. Aan de voorkant dan.