Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Gratis VR-headset bij LG G3

Gratis VR-headset bij LG G3
Dennis de Vries

Heb je een LG G3? Dan heb je waarschijnlijk pech. Maar als je overweegt er eentje aan te schaffen, dan is dit wel aardig om in de gaten te houden. LG geeft namelijk virtual reality brillen weg bij hun toestel. Het gaat om een plastic variant van de Google Cardboard headset.

Je kunt er donder op zeggen: als Samsung iets presenteert, dan volgt LG waarschijnlijk snel en vice versa. De Samsung Gear VR kon dus niet onopgemerkt blijven bij de Koreanen. Na de Samsung Galaxy Note 4 kan ook de LG G3 gebruikt worden in een eigen virtual reality omgeving. De aanpak verschilt alleen behoorlijk.

VR for G3 vs Gear VR

Waar Samsung kiest voor een futuristisch -en duur- ontwerp in samenwerking met Oculus, heeft LG het ontwerp geleend van Google Cardboard. De kartonnen VR-bril stond model voor de plastic variant van LG en biedt daarom precies dezelfde functies: twee lensjes die het zicht focussen op het QHD beeldscherm van de G3 en een magneetje wat je kunt heen en weer schuiven. Een signaal wat opgepikt wordt door de magnetische gyroscoop in het toestel en waarmee je door software kunt navigeren.

 

Video: zo werkt de originele Cardboard VR-bril

 

De VR for G3 wordt deze maand gebundeld met de LG G3 en kost geen cent extra. Natuurlijk kun je zelf de Google Cardboard app downloaden voor toffe VR functies, maar LG biedt ook nog de game Robobliteration (á 80 cent) bij het toestel. In welke landen de VR for G3 bij het toestel gegeven wordt is nog niet duidelijk, net zomin of Nederland er tussen zit. Best kans dat je straks alsnog een stukje karton moet origamiën. Of die dure Gear VR moet aanschaffen natuurlijk.