Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

H-One Health Watch zorgt voor hoge hartslag (video)

H-One Health Watch zorgt voor hoge hartslag (video)
Bart
  • Op 25 februari 2016

Bij Draadbreuk hebben we een zwak voor de Chinese fabrikanten op het Mobile World Congress. Zij hebben vaak de meeste bizarre gadgets staan – van robots tot bluetoothspeakertablet-combinatie (echt waar) – en zijn altijd ongekend enthousiast als een Europeaan interesse toont in hun spullen. Maar veel gekker dan wat we vanmiddag meemaakten, gaan we het niet meer krijgen op het MWC.

Even een disclaimer: dit wordt niet het meest journalistiek verantwoorde verhaal ooit gemaakt. Sterker, ik ben bang dat ik mijn School voor Journalistiek-diploma met terugwerkende kracht kwijtraak na bovenstaande video en tekst. Maar wat wil je als een hele horde Chinese vrouwen ineens aan je gaan zitten, je arm liefkozend vasthouden en een smartwatch om je pols doen. Knappe jongen als je dan nog koeltjes blijft.

H-One Health Watch video. Of: hoe ik belaagd werd


Zijn ze niet lief?

Hoe Ger en ondergetekende in deze benarde positie terechtkwamen? Dat vragen we ons ook nog altijd af. We liepen, tien minuten voor het sluiten van het Mobile World Congress, langs een stand waarin vier Chinese dames de boel aan het afbreken waren. Ger, die deze week bij elk glas bier zegt dat hij in maart als een monnik gaat leven, vond het een komisch gezicht en was na het zien van ‘een revolution of health’ helemaal verkocht.

Met de simpele vraag ‘what is this thing’ begon een soort kermis die zijn weerga niet kent. Aan mijn arm werd ik de stand van het Chinese iNew opgesleurd, kreeg een smartwatch omgedaan en werd vervolgens met vier verschillende smartphones gefotografeerd. Ondertussen lepelde één van de meiden een verhaal op over hoe handig het is om de H-One Health Watch – zo bleek het ding te heten – om te hebben, omdat je dan precies ziet wat je hartslag is, hoe het met je bloeddruk gaat en of je ’s nachts goed slaapt.

Kopen? Dat weet ik niet

Er kwamen boekjes langs, ik moest verplicht naar een app kijken met allemaal grafiekjes (“this is good for the doctor”) en werd ondertussen uit nog een andere hoek op de foto gezet. Op de vraag wat het revolutionaire klokkie dan moest kosten kwam eerst het antwoord 125 dollar, maar dankzij de enorm rappe Chinese inflatie was dat drie tellen later ineens 160 dollar. Of de H-One Health Watch ook buiten China wordt verkocht weet ik niet zeker – door alle commotie is die vraag me ontschoten – maar we hebben het telefoonnummer van één van de meiden gekregen. Dus mocht iemand meer willen weten over dit ding, dan vragen we dat met alle liefde nog even via WhatsApp.