Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Schiphol: ‘lege accu’s mogen het vliegtuig in’

Schiphol: ‘lege accu’s mogen het vliegtuig in’
Dennis de Vries

Vanaf vandaag moet je bij directe vluchten vanaf Schiphol naar de Verenigde Staten je elektronica bij de beveiligingscontrole aan kunnen zetten. Lukt dat niet, omdat bijvoorbeeld je accu net leeg is, dan mag hij niet mee aan boord, moet je ‘m achterlaten. Een draconische maatregel, zeker omdat accu’s tegenwoordig altijd leeg zijn op momenten dat het écht niet uit komt. De kans dat jij je smartphone, laptop of mp3-speler bij de beveiliging moet achterlaten is echter nihil.

Schiphol heeft namelijk stopcontacten. Ook bij de bewakingspunten, zo laat een woordvoerder van de luchthaven aan Draadbreuk.nl weten: “En als je jouw laptop bij de gate met een adapter kunt aanzetten en hij start op, dan is het prima.” Zodra een gadget aan gezet kan worden, al dan niet met behulp van een oplader, mag hij dus mee het vliegtuig in. Tenzij je dus zonder opladers op reis bent, kun je ook gadgets met een lege accu gewoon meenemen. “Er hebben zich vandaag nog geen problemen voorgedaan met de nieuwe maatregel”, aldus Schiphol.

Lege elektronica gewoon aan boord

Het zet de spannende nieuwsberichten van eerder vandaag in een heel ander perspectief. ‘Schiphol weigert vanaf dinsdag lege elektronica op vluchten naar de VS’ (bron), ‘Schiphol verbiedt lege apparaten in vluchten naar VS’ (bron) of ‘Schiphol verplicht opgeladen elektronica op VS-vluchten’ (bron) blijkt allemaal schromelijk overdreven. Volgens de originele verklaring van Schiphol kunnen reizigers worden verzocht hun apparatuur uit de beschermhoes te halen en aanzetten.

Dit naar aanleiding van verscherpte veiligheidsmaatregelen in de VS. Als je met behulp van een oplader jouw gadget even aan kunt zetten tijdens de controle, mag je ‘m daarna gewoon met een lege accu mee het vliegtuig in nemen. Kun je je op de lange vlucht naar de VS stierlijk vervelen omdat je batterij leeg is.

Uiteindelijk blijven er twee momenten over waarop je in de problemen kunt komen met je elektronica op het vliegveld. Als je geen oplader bij je hebt. Maar dan kun je de gadget net zo goed achterlaten. Hij zal tijdens je tripje niet vanzelf ineens weer aan gaan. Of als je een bom heb verstopt in je elektronica. Het feit dat je ‘m dan moet inleveren zal wel je laatste zorg zijn.

(Foto boven: Sharon Marrow/Flickr)

Reacties

  1. Richard

    Ik hoop niet dat de stoppen door slaan door jouw te dikken game laptop.