Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

LG G4: leer is lekker (video)

Ger
  • Op 7 mei 2015

De LG G4 is in ons land. De opvolger van de zeer populaire en door ons geroemde LG G3 heeft knetterfijne specificaties, een ijzersterke camera en… een lederen achterkant! Tof? Draadbreuk bekeek de nieuwe Zuid-Koreaanse gadget in bruisend Amstelveen. 

 

 

LG G4 vs G3

Vorig jaar waren we eigenlijk voor het eerste echt enthousiast over een smartphone van LG. Oké, de fabrikant maakte prima toestelletjes, maar de degelijkheid droop er natuurlijk van af. Daar kwam verandering in toen we naar Zuid-Korea vlogen om eens goed kennis te maken met de G3. In een notendop: je-zus-mi-na, wat een fijne telefoon. Eindelijk was LG eens goed uit zijn slof geschoten en had het een flinke sprong gemaakt op het gebied van design. Niet alleen qua het uiterlijk van de smartphone – om nom nom – maar ook de vormgeving van de schil over Android was tof. Tel daarbij het fijne schermpje en een prima camera en wij waren in een hosannastemming. Je zult begrijpen dat we erg uitkeken naar de lancering van zijn opvolger: de G4. Anderhalve week geleden werd het vlaggenschip van de fabrikant gelanceerd, enfin: je las het natuurlijk allemaal al bij ons. De G4 heeft wederom top-of-the-bill-specificaties en kan zich zeker meten met de concurrenten. Kijkt u even mee met de spec-vergelijking? Juist.

 

De LG G4 is een fractie groter dan de LG G3

 

Over de LG G4 was al heel veel bekend. Sterker nog: het toestel was al in liefst 7 officiële video’s te bekijken, zelfs nog voor het model gepresenteerd was. Echt verrast waren we in Amstelveen, daar waar het hoofdkantoor van LG zit, dus niet. Wel konden we ons even vergapen aan het prachtige lederen design, Want jongens, dat is best cool.

 

LG G4 in het leer

Waarom dan? Nou, allereerst: kijk dan effe!

 

Dit is toch cool?

Dit is toch cool?

 

Wat het fijne van leder is? Daar kan Paul wel even wat over zeggen. Die gaat sinds hij kon lopen gestoken in een lederen jasje. Kom er maar in! Paul: “Nouja: even los van het feit dat je zonnebril een stuk beter uitkomt op je neus als daaronder zo’n fijn jackie zit, is het stevig materiaal, gaat het lang mee en wordt het mooier naarmate je het langer draagt. Leder moet leven en daarom snap ik die toevoeging op je smartphone wel. Je hebt geen last meer van vieze vingers op je achterkant, een krasje of vlek geeft alleen meer karakter aan het geheel en kom op: het ziet er stoer uit.” Daarbij zorgt de stof er ook voor dat je telefoon wat vaster in je hand ligt en dat is ook wat waard. Overigens had de naad over het midden van de smartphone van ons niet echt gehoeven, maar ach: kniesoor die erop let. Het leder is in drie kleuren verkrijgbaar: bruin, zwart en rood. Maar niet alleen het design is iets om likkebaardend naar te kijken, want ook op het gebied van fotografie staat de G4 zijn mannetje.

 

LG G4 testfoto’s

De LG G4 schiet foto’s met een 16-megapixelcamera met laser-focus. Hij heeft een grote sensor, een f/1.8 lens die veel licht vangt en optische beeldstabilisatie. Dat is inderdaad een hele mond vol als je niet zo veel verstand hebt van camera’s, maar vertrouw ons maar: het ziet er goed uit. Hieronder alvast wat testkiekjes die ons in ieder geval erg tevreden stellen. Natuurlijk is het nog te vroeg er een heel gebalanceerde mening over te geven – daarvoor willen we ‘m toch wat langer in onze handjes hebben – maar het begin is veelbelovend.

 

G4 van LG foto

Een lekker macrofotootje.

 

Zo ziet zelfs een kleine stam er lekker uit...

Zo ziet zelfs een kleine stam er lekker uit…

Dronevideo met LG G4

Maar naast goede foto’s kan de LG G4 ook prima video’s schieten. In 4K, welteverstaan. Nu kunnen we zelf een laf testvideootje schieten en dan hopen dat jullie dat uitkijken, maar deze vette dronevideo, gemaakt door LG zelf, zegt eigenlijk genoeg. Wij willen een drone ehh.. LG G4.

 

LG G4 kopen

De LG G4 ligt vanaf de laatste week van mei in de winkels tegen een adviesprijs van 650 euro. Dat is niet gering, als je bedenkt dat de G3 een stuk goedkoper was bij lancering. Bovendien heb je dan niet eens de beschikking over de coole lederen versie van de gadget. Daar betaal je vijf tientjes meer voor. Zevenhonderd euro, dus. En willen wij dat ervoor betalen?

Euh, natuurlijk willen we eerst even wat langer met de LG G4 spelen. Maar als we even afgaan op de specificaties en onze eerste ervaringen, vinden we ‘m absoluut het overwegen waard. En dan tikken we die vijftig euro voor de lederen achterkant er gewoon bij af. Hell yeah! Fijn dat LG met zijn nieuwe vlaggenschip gewoon weer van leer trekt, dus.

LG G4 specificaties op een rij

 

lg-g4-specs
Scherm: 5,5 inch

Resolutie: 2560 x 1440 pixels

PPI: 534

Processor: Snapdragon 808

Snelheid: 1,8 Ghz hexa-core processor

Werkgeheugen: 3GB

Opslagruimte: 32 GB

Uitbreidbaar met SD-kaart: Ja

Camera (achter): 16 megapixel

Camera (voor): 8 megapixel

Accu: 3000mAh

Formaat: 148,9 x 76,1 x 6,3 – 9,8mm mm

Gewicht: 155 gram

Prijs: € 649 (kunststof) of € 699 (leer)