Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (18)

’t Wereldje (18)
Paul Gersen

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten, aparte productlanceringen en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je bij Draadbreuk werkt. Daarom is het nooit verkeerd om in het weekend even met de beentjes op het bureau resumerend de afgelopen week door te nemen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

5. Kanye kan er niet om lachen

"And now I got my wish, cause i know that I'm a gay fish"

“And now I got my wish, cause i know that I’m a gay fish”

 

Goed, natuurlijk krijgt dat hele Coinye-verhaal waar we vorige week over schreven nog een staartje. De nieuwe tegenhanger van Bitcoin zou een brief hebben gekregen van de advocaten van Kanye West. De reactie van de ontwikkelaars: ze lanceerden hun dienst meteen en veranderden alle Kanye-foto’s door een plaatje van de rapper als vis. Inderdaad, de Gay Fish waar we toen al aan refereerden. En dus hebben de makers van Coinye het helemaal voor elkaar: ze lokten Kanye uit de tent, hij hapte en nu heeft de hele wereld het over het online betaalmiddel. Wat fijn dat promotiestrategieën af en toe precies uitkomen zoals je verwacht. Tenzij deze hele klucht een hoax blijkt te zijn, wat we ook niet uitsluiten. Want waren de mensen achter Coinye niet anoniem? En hoe krijgen die advocaten daar dan een brief naar verzonden? Vragen, vragen…

 

4. What’s up, Doc?

Die Doc was zijn tijd echt vooruit. Heeft hij daar nou een 3D-printer staan?

Die Doc was zijn tijd echt vooruit. Heeft hij daar nou een 3D-printer staan?

 

Moeten we het hier nog over Michael Bay bij Samsung op de CES hebben? Nee, dat doen we dus niet. Maar een bekende ster uitnodigen om je product uit te dragen kan ook heel goed uitpakken, liet het gitaarmerk Gibson op de befaamde beurs in Las Vegas zien. Want voor de tent van het bedrijf kwam een beroemde DeLorean aanzetten en wie stapte eruit? Emmett ‘Doc’ Brown uit Back To The Future! Het was een hommage aan de ES-E55: de gitaar waarmee Marty McFly in de film rock & roll introduceerde op de school van zijn ouders. Komt dit verhaal je niet bekend voor? Hup, als de wiedeweerga die film kijken. Maar kijk, dit soort dingen vinden wij tof. Trouwens, waar blijft dat vliegende skateboard eigenlijk? Daar zou volgens Back To The Future 2 in 2015 al iedereen op zweven!

 

3. Netflix sloopt Ximon

Goed, met zo'n poster scoor je natuurlijk ook alleen maar huisvrouwen.

Goed, met zo’n poster scoor je natuurlijk ook alleen maar huisvrouwen.

 

Ach gut, Ximon stopt ermee. Wie, vraagt u? Ximon, de video-on-demand-dienst die in 2011 in Nederland startte. Eerlijk gezegd hadden wij er ook geen account: we gaan natuurlijk niet iedere keer bijna vijf euro voor een film neertellen die je ook uit de eurobakken van de Mediamarkt kunt halen. Want die titels die Ximon aanbood: laat maar even zitten. Zelf wijt het bedrijf de sluiting aan het feit dat Nederland nog niet klaar is voor een VOD-dienst. Maar natúúrlijk! Wij zetten nog even een paar afleveringen met Heisenberg op Netflix op. “Your’re Goddamn right!

 

2. My eye! Not my eye!

Tom Cruise heeft nog steeds een beetje moeite met het loser-teken

Tom Cruise heeft nog steeds een beetje moeite met het loser-teken

 

Dachten we na gebogen telefoons en vingerafdrukscanners wel even klaar te zijn met alle onzin-features op je telefoon, laat Samsung-bestuurder Lee Young-hee weer even een proefballonnetje op. Hij roept dat het best weleens zou kunnen dat de Galaxy S5 misschien een iris-scanner krijgt. Lekker veilig! Totdat die informatie natuurlijk in handen van marketeers valt. Vraag maar aan Tom Cruise in Minortiy Report. Goed, natuurlijk zijn wij niet van die conspiracy-denkers, maar hoeveel moeite kost het in hemelsnaam om een viercijferige pincode in te toetsen op je smartphone? Zorg er maar eens voor dat wij onze telefoon van een meter of twee kunnen laten vallen zonder dat hij kapot gaat. Of een accu die een week mee gaat. Misschien dat we dan enthousiast worden.

 

1. John Legere is een baas

Lekker casual ook, die John Legere

Lekker casual ook, die John Legere

 

Laten we eerlijk zijn: keynotes van hoge piefen bij elektronicabedrijven zijn vaak een hel. Vaak luister je naar niet te verstane Koreanen, ingestudeerde prozacpraatjes of gladde Tell Sell-speeches in de trant van ‘ik heb ‘m zelf ook’. Maar er is hoop! Maak kennis met John Legere. Hij haat telecombedrijven, vloekt alsof zijn leven ervan afhangt en crasht feestjes. En het mooie is: hij is CEO van T-mobile America. Zijn productlanceringen zijn nu al legendarisch: laatst waarschuwde hij aanwezige bloggers zich niet met zijn dochter in te laten, want “we kunnen je mobieltje volgen, trust me.” Kijk daar houden we van, eindelijk een beetje kleur in het wereldje!