Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

’t Wereldje (117) met briljante TV-formats en #GoVegan!t

’t Wereldje (117) met briljante TV-formats en #GoVegan!t
Dennis de Vries

Rare nieuwtjes, hilarische persberichten en maffe feestjes: er komt flink wat over je heen als je met Draadbreuk in de weer bent. Daarom blikken we wekelijks in ’t Wereldje terug op de raarste zaken die voorbij kwamen. Wat vonden wij er van? Dit dus!

 

Robots op tv: BBC laat zien hoe het moet

robot-voetbal-2
Dat de robots op een dag de maatschappij overnemen en ons mensen aan moderne slavernij onderwerpen, dat staat vast. De vraag is alleen wanneer dat precies gaat gebeuren. Voorlopig zijn robots nog vriendelijke, ongevaarlijke gevaartes die je auto in elkaar zetten en je demente oma doen laten geloven dat ze niet vergeten is. Maar technologie schrijdt voort, dus staan de robots ook te trappelen in de coulissen van tv-land. Het WK robotvoetbal ziet er alleen veel te klunzig uit (zie hierboven). Eigenlijk zijn robots goed in twee dingen: racen, en hel en verdoemenis zaaien. Voor die eerste gaat RTL5 binnenkort ‘Game of Drones‘ (wah-waah voor de woordgrap) uitzenden, waarin deelnemers hun drone zo snel mogelijk door een hindernisbaan moeten vliegen. Voor die tweede komt Robot Wars sinds jaren weer terug op de buis, zo werd deze week bekend. In het iconische programma van de BBC proberen door hobbyisten gebouwde en bestuurde robots elkaar in een kleine arena te vernietigen. Dat gebeurt door middel van vlammenwerpers, pneumatische scharen, hamers, zagen en andere brute hulpmiddelen. Rond de eeuwwisseling zorgde het voor uren kijkplezier, we kunnen niet wachten om te zien hoe dat met de technologie van 2016 gaat. Geniet nog maar even van robots die elkaar te lijf gaan, binnenkort zijn wij namelijk aan de beurt.

 

TV-Idee: ‘Hovering with the stars’

hoverboard fire
Dan heb ik trouwens nog wel een idee voor een tv-programma. Iets met hoverboards. Want hoe je het ook wendt of keert, waarschijnlijk komen we in 2016 niet van die dingen af. Voor de vorm merk ik nog maar eens op dat ze niet hoveren en ook geen board zijn, maar daarna stel ik voor om van de nood een deugd te maken: na drones en zelfbouw-robots verdienen deze rijdingen ook een plekje op primetime. We gaven al een voorzetje met de Coolwheel-race, maar om ervoor te zorgen dat zelfs de meest simpele ziel kijkt, gooien we er een serie BN-ers tegenaan. Waarom zou je dat kijken? Omdat hoverboards levensgevaarlijk zijn en afgelopen week bleek op Youtube eens temeer dat daar fantastische tv in zit. We zien het al voor ons. Regilio Tuur die luid (in het Engels, dat vindt hij zelf wel zo fijn) vloekend de sloot in rijdt. Halina Reijn die vol met de botox op het asfalt klapt nadat de Oxboard op hol is geslagen. En als grote finale Patty Brard die in een bal van vuur het beeld uit molenwiekt omdat haar namaak-swagatron spontaan in vlammen opging. Ik zou er bijna een tv-abonnement voor nemen.

 

#GoVegan, koop een Tesla

govegan
Er zijn veel redenen om een Tesla te kopen. Het gelikte design, de big-ass tablet in het dashboard, de nekbrekende acceleratie, het feit dat je nooit hoeft te tanken, de mogelijkheid om zichzelf in- en uit te parkeren en in het geval van de Model X natuurlijk die kontschoppende falcon doors. Maar met verkoopprijzen die beginnen rond de €80.000 kunnen we ook wel tachtigduizend redenen bedenken om géén Tesla te kopen. Gek genoeg is het nooit in ons opgekomen om van Tesla te verlangen dat in hun auto geen enkel dierlijk product is verwerkt. En dat terwijl wij bij Draadbreuk de vegan-lifestyle een warm hart toedragen. Op aandringen van Paul is de bedrijfslunch sinds tijden puur plantaardig (de enige manier om Ger ook aan te laten schuiven is door er zeker van te zijn dat het ook glutenvrij is) en Bart stuurt reviewexemplaren van de LG G4 prompt terug naar de fabrikant: doe maar een telefoon zonder dood dier aan de achterkant. Tesla voelt ‘m en voegde deze week de nieuwe optie toe om nepleren bekleding voor de autostoelen te kiezen. Ziedaar: een vegan auto, volledig PETA-proof. Dat maakt ons natuurlijk stinkend jaloers. Want hoewel er in het interieur van onze rammelende budget-waggies gegarandeerd geen greintje leer te vinden is, mogen we ze nog niet vegan noemen. Ze lopen op benzine. Weet je wel hoeveel dino’s er zijn gestorven om dat te maken? Euro95 ongelood is murder!