Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Draadbreuk aan de stream (week 16)

Paul Gersen

Het weekend naakt, roepen wij altijd op vrijdag. En wat is er nou lekkerder dan je vrije dagen door te brengen met een filmpje, televisieserie of lekker muziekje? Daarom zet Draadbreuk voor jou de meest opvallende nieuwe releases op Netflix, Spotify en Deezer op een rij. Streamen is tenslotte hot! In deze zestiende editie onder meer Ziggy Marley, Fargo, Mimoun Oaïssa en een B-film met goede kritieken…

Netflix

Fargo

Fargo

 

Netflix is keihard bezig cultfilms om te zetten naar eigen series. From Dusk Till Dawn werd vorige maand al geconfisqueerd, nu is het de beurt aan Fargo: de klassieker van de Coen Brothers. Deze week is de eerste aflevering verschenen. De sterrencast is indrukwekkend: Billy Bob Thornton, Martin Freeman en Bob ‘Saul Goodman’ Odenkirk doen namelijk mee. Moorden, sneeuw, verstilde omgevingen: wij hebben er zin in! En we hopen natuurlijk dat de houtversnipperaar weer langs komt.

Trailert!

The Devil’s Double

Weinig grotere viespeuken dan Oedai Hoessein, de compleet geschifte en inmiddels gestorven zoon van Saddam. Tijdens het schrikbewind van zijn vader in Irak martelde, moordde en verkrachtte hij dat het zijn lieve lust was. En hij hield er dubbelgangers op na. Deze productie gaat over zo’n doppelgänger. Geen verkeerde film, wel erg gewelddadig. Misschien dus even niet met je vriendin kijken, tenzij ze van de onvermijdelijke Mimoun Oaïssa houdt. Die heeft er namelijk een rolletje in.

Trailert!

Monsters

Monsters

 

Ja hoor, het zal ook eens niet. Ontdek je in de ruimte buitenaards leven en wil je daar wat samples van nemen om hier op aarde te onderzoeken, ontploft de sonde boven Mexico en wordt dat hele land geïnfecteerd. En dat uit zich natuurlijk niet in een feestgelal, maar in enorme monsters die de grond terroriseren. Klinkt als een B-film, maar Monsters kreeg prima kritieken. Mensen met een bovengemiddelde angst voor inktvissen kunnen overigens beter iets anders kijken.
Trailert!

Spotify / Deezer

The Afghan Whigs – Due To The Beast

The Afghan Whigs

 

Zanger Greg Dulli heeft de zelfkant al een paar keer in de ogen gekeken. Tja, zijn band kende zijn hoogtijdagen begin jaren negentig, in een tijd dat muzikanten nog serieus geld verdienden en dat graag uitgaven aan geestverruimende traktaties. En heroïne is nu eenmaal niet gezond voor je. De band stopte in 2001, maar is weer bij elkaar en heeft nu een nieuw album uit. Denk aan alternatieve rock dat soms flink de beuk erin gooit, maar ook af en toe sfeervol op de rem trapt. Goed, vrolijk is het allemaal niet, maar goed zeker. Moet je wel even gewend zijn aan de bij vlagen aan het vals zittende stem van Dulli. Maar ja, dat is kunst.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

The Crookes – Soapbox

Hippe gasten, de mannen van The Crookes. Haartjes lekker nonchalant, hipsterlook en de gitaar net iets te hoog hebben hangen, dan weet je het wel: indierock galore. De vrolijke songs op Soupbox – het derde album van de band hebben duidelijke sixties-invloeden met een paar accenten uit de jaren tachtig. Fris en fruitig, luister maar naar de openingstrack van deze plaat.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Ziggy Marley – Fly Rasta

Ziggy Marley1 (c) Roxanne Haynes

Foto: (c) Roxanne Haynes

Hoeveel zonen Bob Marley had? Geen idee, wij gokken een stuk of 380 en 99 procent daarvan zit ook in de reggae. Ziggy is de oudste en zonder twijfel de meest populaire. Hij verkocht miljoenen albums en sleepte een vrachtlading Grammy’s binnen. Fly Rasta is waarschijnlijk zijn meest toegankelijke album tot nu toe: lekker poppy, zonder de nalatenschap van zijn pa uit het oog te verliezen. Maar als je een reggae-hater bent, zal dit album daar verder niks aan veranderen.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Duck Sauce – Quack

Wat hebben een tijd nodig gehad om dat deuntje van de hit Barbara Streisand uit ons hoofd te krijgen. Vier jaar, om precies te zijn en dan zul je net zien dat Duck Sauce (een samenwerking van de dj’s Armand van Helden en A-Trak) een nieuwe plaat uitbrengt. En die is weer erg aanstekelijk. House met disco-invloeden: je zou er bijna een linnen broek van gaan kopen en je naar een foute strandtent in Bloemendaal begeven.
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

NEEDTOBREATHE – Rivers In The Wasteland

Als een band zijn naam in hoofdletters schrijft, denken wij al gauw: goh, wat een aanstellers. NEEDTOBREATHE klinkt gelukkig niet zo. Dit gezelschap uit South Carolina is van de poprock en houdt een beetje het midden tussen Kings Of Leon en Young The Giant. Beetje Americana, snufje country en een vleugje roots. Niet verkeerd!
Beluister ‘m op Spotify / Deezer

Reacties

  1. stijn v brummelen

    Komt fargo per aflevering, een nieuwe per week, of gaan de andere afleveringen er in een keer opkomen?