Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

IFA 2014: Teufel verleidt met sky bars en toffe prototypes

IFA 2014: Teufel verleidt met sky bars en toffe prototypes
Paul Gersen

De IFA in Berlijn is nooit compleet zonder de beruchte Teufel-party. Het audiomerk zetelt immers in de Duitse hoofdstad en weet ieder jaar weer een goed feestje te geven. Ook dit jaar was Draadbreuk aanwezig. We zagen indrukwekkende subwoofers, vette prototypes en, ook niet mis, verschillende sky bars.

Donderdagnacht vier uur. Terwijl Berlijn slaapt, rijdt de Draadbreuk-wagen van de wijk Charlottenburg richting Wedding, het stadsdeel waar we zetelen. Dennis zit achter het stuur, Ger en Paul lukte het niet om de ogen open te houden. Niet vreemd, het was het avondje wel weer. Het begon allemaal om een uur of zeven in de flagship-store van Teufel. Daar startte de party van het audiomerk, inmiddels een befaamde traditie tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA. Teufel heeft daar geen stand, maar kiest ervoor het techjournaille bij zichzelf in huis te halen. En daar zijn wij helemaal voor, want deze Duitsers weten wel een feestje te geven. We bedoelen: het zegt al genoeg dat hun nieuwe store zetelt in een oude discotheek.

 

Terwijl het feestgedruis zich rondom ons heen voltrok, werkten wij bij Teufel gewoon door. Foto: (c) Teufel

Terwijl het feestgedruis zich rondom ons heen voltrok, werkten wij bij Teufel natuurlijk gewoon door. Foto: (c) Teufel

 

Niet dat we daar bleven, overigens. Even kort resumerend: we werden liften ingeleid, kwamen uit bij sky bars waar we over de stad uitkeken, kregen cocktails in onze handen geduwd, zagen mooie vrouwen, applaudisseerden voor optredende bandjes en belandden uiteindelijk in een hippe club op de bovenste verdieping van een flatgebouw. En gingen met een bakkie op veel te laat naar huis.

 

Skybarretje. Niks mis mee. Foto: (c) Teufel

Skybarretje. Niks mis mee. Foto: (c) Teufel

 

Of we ook nog iets nuttigs deden bij Teufel? Vanzelfsprekend! We kregen namelijk een rondleiding langs alle nieuwe apparatuur van het bedrijf. En als kers op de taart mochten we ook nog een aantal prototypes zien van gadgets die binnenkort in de winkel gaan verschijnen. De tofste bevindingen lees je hieronder.

 

Skybarretje 2. Ook niks mis mee.

Skybarretje 2. Ook niks mis mee.

 

Helemaal af, en Teufel is er trots op!

Teufel Cinebase

 

cinebase-main-on-white-standby

Baasje hoor, die Cinebar.

 

Wat wij van soundbars vinden? Meestal zijn het lapmiddelen. Deze langgerekte speakers voor bij je flatscreen bieden vaak nog steeds geen bijzonder goed geluid en wil je een beetje lage tonen kunnen horen, heb je alsnog een subwoofer nodig. Geluid heeft namelijk ruimte nodig. Blijkbaar denken ze er bij Teufel precies zo over, want het bedrijf komt met de Cinebase: een kastje dat je onder je tv kunt zetten en een surround-geluid voortbrengt. Hij bevat zes zogenaamde breedband-drivers, en twee woofers aan de onderkant. De versterker heeft een vermogen van 200 watt. Blazen dus! Een handige functie is dat je je smartphone of tablet via bluetooth of NFC kunt verbinden. Het apparaat kan een gewicht van zestig kilo dragen, vertelde productmanager Alexander Paul ons. Meer zelfs, en om dat te demonstreren ging hij er even op staan. Kosten: € 499,99.

Prototypes galore!

 

Versterker, bluetooth-speaker en transformer-module

 

Ver achter glas weggewerkt: de prototypes

Ver achter glas weggewerkt: de prototypes. foto (c) Teufel

 

Teufel gunde ons ook een kijkje in de keuken van waar het momenteel mee bezig is: verschillende audio-gadgets die nog niet klaar voor de verkoop zijn en waar we nog niet aan mochten zitten. Maar intrigerend waren ze zeker. Zo komt het Duitse audiomerk met een klassiek ogende versterker. Dat is redelijk opvallend, want Teufel deed de afgelopen jaren weinig met losse audio-componenten. Wat de precieze specificaties zijn, is nog niet naar buiten gebracht, maar benieuwd zijn we zeker.

Dat zijn we misschien nog wel meer naar de opgestelde bluetooth-speaker van het merk. Waar andere spelers op de markt momenteel inzetten op zo klein mogelijke draadloze luidsprekertjes, kiest Teufel juist voor een bakbeest van een apparaat. Zo, die is groot! En dat vinden we fijn: eindelijk weer een bedrijf dat geluid boven handzaamheid kiest.

 

Ook geinig: men is at the headquarters in Berlijn bezig met een soort transformer-apparaat dat bestaat uit een flinke subwoofer en een soundbar. Die moet je, net als de Cinebar, onder je flatscreen kunnen zetten. Begint de vrouw des huizes echter te mopperen vanwege het grote apparaat in de kamer: geen nood: je haalt de soundbar los, hangt ‘m aan de muur en de overgebleven subwoofer schuif je onder de bank. We dopen ‘m alvast tot relatieredder.

Ons is verteld dat deze prototypes ergens rond de kerst daadwerkelijk verkocht kunnen gaan worden. De prijs is vanzelfsprekend nog onbekend.