Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Android-camera: Panasonic is er nog niet over uit

Android-camera: Panasonic is er nog niet over uit
Ger
  • Op 15 oktober 2013

Systeemcamera’s in combinatie met Android: het blijft voer voor discussie. Niet alleen op Draadbreuk.nl, zo blijkt nu, maar ook bij grote fabrikanten. Panasonic heeft ons bij monde van Tamar Z. Stern laten weten er nog niet uit te zijn. “We denken nog na over kwaliteit, fotografie-apps en licenties.”

Eerder dit jaar liet Panasonic al weten in 2013 in ieder geval geen compact- of systeemcamera te maken met het besturingssysteem van Google, maar destijds werd wel aangegeven dat er ‘ooit zeker iets zal komen’. Nu lijkt het bedrijf dus weer ‘verscheurd’ door twijfel.

Panasonic is niet de enige die nog geen beslissing heeft genomen rondom Android. Ook Canon en Sony laten nog in het midden of ze ooit zo’n een toestel maken. Samsung en Nikon hebben al modellen op de markt gebracht, terwijl Olympus onlangs expliciet aangaf er nu totaal geen aandacht aan te besteden.

Wifi en NFC

Dat Panasonic wel bezig is met nieuwe communicatietechnieken bewijst het bedrijf met haar huidige camera’s, die vaak worden voorzien van wifi en NFC. Ook hebben de Japanners al diverse ondersteunende apps op de markt gebracht, om zo bijvoorbeeld je camera op afstand met een smartphone te bedienen.

Het lijkt wellicht een voorbode voor een open OS als Android, maar Stern was tegenover Draadbreuk vrij helder: “Nog geen ja, nog geen nee. Dat wil ik even duidelijk maken.”