Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

iPhone 6 Plus met 5,5 inch beeldscherm gelanceerd, naast iPhone 6

iPhone 6 Plus met 5,5 inch beeldscherm gelanceerd, naast iPhone 6
Dennis de Vries

Apple heeft de iPhone 6 Plus en de iPhone 6 gepresenteerd. Het grote verschil tussen beide toestellen is het schermformaat. Niet alleen is de Apple iPhone 6, met een 4,7 inch beeldscherm, al groter dan al zijn voorgangers. De Apple iPhone 6 Plus mag zich een heuse ‘phablet’ noemen. De smartphone heeft een 5,5 inch beeldscherm.

De Apple iPhone 6 Plus is 7,1 millimeter dun en heeft, zals zo nu en dan al te zien was op gelekte foto’s waarvan we nooit wisten of ze waar waren, lekker afgeronde hoeken. De ruimte van het grote Full HD scherm lijkt in de eerste instantie goed benut te zijn. De interface van de iPhone 6 Plus is hier en daar aangepast. Niet alleen is er meer ruimte is voor icoontjes, ook wordt de interface opgedeeld in twee delen zodra je het toestel een kwartslag draait. Daarnaast draait ook het thuisscherm nu mee, en krijgt het toetsenbord extra knoppen.

Het feit dat Apple eindelijk een tandje groter gaat, wil niet zeggen dat ze helemaal van hun vaste patroon afwijken. Tegelijkertijd met de Apple iPhone 6 Plus is ook de iPhone 6 gepresenteerd. Die heeft een 4,7 inch beeldscherm wat voor huidige smartphonebegrippen redelijk bescheiden is. Met een 1334×750 pixels hangt Apple er gewoon de term ‘Retina HD’ aan vast. Want waarom ook niet.

 

Apple iPhone 6 en iPhone 6 Plus Specificaties

Apple iPhone 6

iphone6-specs
Formaat: 138,1x67x6,9 millimeter
Gewicht: 129 gram
Beeldscherm: 4,7 inch
Resolutie: 1334×750 pixels
Processor: A8 processor
RAM: onbekend
Opslag: 16/32/64GB
Hoofdcamera: 8MP iSight met LED flits
2e camera: 1,2MP
Accu: onbekend
OS: iOS8

Apple iPhone 6 Plus

iphone6plus-specs
Formaat: 158,1×77,8x7x1 millimeter
Gewicht: 172 gram
Beeldscherm: 5,5 inch LCD
Resolutie: 1080×1920 pixels Full HD
Processor: A8 processor
RAM: onbekend
Opslag: 16/32/64/128GB
Hoofdcamera: 8MP met LEDflits
2e camera: 1,2MP
Accu: onbekend
OS: iOS8

 

Nieuwe iSight camera

Goed om te zien dat Apple nog altijd niet mee gaat in de hype om megapixels. De nieuwe iSight camera heeft een 8 megapixel sensor en is voorzien van optische beeldstabilisatie. Tenminste, de iPhone 6 Plus. Zijn kleinere broertje moet het doen met digitale beeldstabilisatie. Ondertussen is Apple wel gezwicht voor de selfie-hype, hoewel ze hun secundaire camera hardnekkig ‘FaceTime camera’ blijven noemen. Functies als verbeterde gezichtsherkenning en ‘burst modus’ voor zelfportretten doen iets anders vermoeden. Bakken met selfies maken dus. Met je iPhone 6 op een stokkie.
 

 

Apple Pay

Apple zweert verder een einde te maken aan je portemonnee. Nu hadden we dat vermoeden al lange tijd als we Apple producten kochten, maar ditmaal gaat het om iets anders. Beide iPhones zijn voor het eerst voorzien van NFC en Apple gaat dat inzetten om mobiel betalen eindelijk van de grond te krijgen met hun eigen Apple Pay. Het feit dat beide telefoons ook een vingerafdrukscanner hebben, maakt de boel allicht wat veiliger. Door een fotootje van je creditcard te maken, wordt deze netjes opgeslagen in de (al bestaande app) Passbook. Neem je een foto van de creditcard van iemand anders dan…nou, nee. Dat mag niet. De nieuwe iPhone biedt contactloos betalen bij een keur aan grote bedrijven, waaronder Subway (van de kleffe broodjes) en McDonalds (van de kleffe broodjes). Het zal wel eerst in de VS uitgerold worden, dus wacht nog even met het doorknippen van je bankpas.

Prijzen Apple iPhone 6 of 6 Plus

De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus zijn op 26 september in Nederland te koop in de bekende kleuren zilver, goud en spacegrijs. De prijzen zijn stevig. De voordeligste optie is de 16GB iPhone 6, die €699 moet kosten. Dezelfde telefoon met 128GB gaat voor € 899 over de toonbank. De 16GB Apple iPhone 6 Plus heeft een adviesprijs van € 799, terwijl de duurste, 128GB een lekkere €999 kost.

 

iphone-6-plus-prijs

Reacties

 1. maarten beeckmans

  De prijzen zijn wel al bekend in België.

  Vanaf €699 voor de ‘gewone’ iPhone 6 en vanaf €799 voor de iPhone 6 plus.

  http://store.apple.com/be-nl/buy-iphone/iphone6

 2. stijn v brummelen

  Ik vindt die 6+ te groot. Hij is 158 mm lang. De Note 4 met een groter scherm 153 mm. Apple moest van mij die bezels echt kleiner maken, want nu loop je al helemaal met een groot apparaat rond. Da accu is trouwens 2910 mah groot, de a8 is een 1.4 GHz dual core processor en je hebt 2 GB aan ram

 3. Boaz

  T is gvd niet normaal mijn game pc die elk spel aan kan was goedkoper dan zo’n prut telefoon