Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image
Scroll naar boven

Boven

Moviebox is miljardenbusiness in wording

Moviebox is miljardenbusiness in wording
Dennis de Vries

2015 wordt het jaar van VR-headsets. Elk groot bedrijf wil er een graantje meepikken van de hype die Oculus in gang heeft gezet. Visionairs zijn echter niet Samsung of Apple. De echte uitvinders vind je op Kickstarter. Maak kennis met de Moviebox. Je leven zal nooit meer hetzelfde zijn.

Serieus, ik haat het. Dat je voor het slapen gaan nog even een aflevering Archer wil kijken, maar dat je nooit weet hoe je moet liggen. Het liefst op je rug, maar dan loop je altijd het risico dat de phablet uit je handen glipt en de punt van het toestel op je jukbeen belandt. Dit soort problemen zijn er, mensen! De Moviebox biedt alle voordelen van lekker op je rug liggen, zonder het risico dat er 170 gram aan metaal, Gorilla Glas en polycarbonaat op je gezicht stuitert. Moviebox helpt mij uit de brand.

Google Cardboard Pro

De Moviebox is technisch gesproken helemaal geen Virtual-reality headset. Maar de inspiratie komt duidelijk bij Google Cardboard vandaan. Je kunt de Moviebox nog het beste zien als een Google Cardboard Pro: de grotere versie. Als je de Moviebox gebruikt kun je lekker ontspannen op je rug liggen terwijl je jouw favoriete filmpjes op je mobiel bekijkt, en heb je de handen vrij voor andere zaken. En dat laatste biedt dan weer voordelen waar de ‘CEO en founder’ van MovieBox binnenkort zelf waarschijnlijk ook achter komt.

 

Video: ‘CEO and founder’ van Movibox presenteert de Moviebox

 

Dat brengt ons overigens meteen op het bijkomende nadeel van dit soort headsets: je bent best wel afgesloten. Volgens de maker is dat fijn voor het kijken van video’s. Dan is het lekker donker. Maar waar hij wellicht ook nog achter moet komen, is dat je de kansen om betrapt te worden bij het doe-het-zelven aanzienlijk kunt verminderen als je geen kartonnen doos op je hoofd zet.

Moviebox: miljardenbusiness

Hoe kwam ik hier ook alweer op? Geen idee. De Moviebox staat op kickstarter, is een wearable, valt onder het kopje ‘personal entertainment’ en het bedrijf is een een startup te noemen. Je kunt er lacherig over doen, maar dat betekent waarschijnlijk dat MovieBox tijdens een volgende Y-accelerator series-A funding round een VC-investment van enkele tientallen miljoenen ophaalt, tot een geschatte waarde van 3,5 miljard. Stap dus in voor het te laat is. Grijp hier je kans.